שערורייה: ה-CDC הסתיר נתונים מהציבור - מהחשש שיתפרשו בצורה שגויה
הסוכנות לבריאות הציבור מנעה פרסום נתונים לגבי זריקות הבוסטר או אשפוזי ילדים, כי "הם עדיין לא מוכנים לפריים טיים". מדענים זועמים: "תגידו את האמת"

המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ה-CDC, הודה שהוא מנע פרסום של חלקים גדולים מנתוני הקורונה – כולל לגבי זריקות הבוסטר – מכיוון שהוא חושש שהמידע עלול להתפרש בצורה לא נכונה. הדבר גרר כעס מצד הקהילה המדעית ולספקולציות שהסוכנות לא מפרסמת מידע חשוב מהסיבה שהוא עשוי להחליש את הדרישה לקבלת זריקות בוסטר.

(צילום: Shutterstock)

הסוכנות העיקרית לבריאות הציבור פרסמה מדגם קטן מהנתונים שאספה, כך אמרו מקורות ל'ניו יורק טיימס'. בין הנתונים שנאספו אף לא פורסמו, ניתן למנות אשפוזים בחלוקה לפי גיל, גזע ומצב חיסונים בשנה האחרונה, כמו גם מידע על יעילות זריקות הבוסטר.

רק לפני שבועיים, הם פרסמו לראשונה את הנתונים המשמעותיים על היעילות של הבוסטרים למבוגרים מתחת לגיל 65, אך לא חשפה את המידע לגבי בני 18 עד 49 – קבוצת גילים עם סבירות פחותה להפיק תועלת מהבוסטר, מכיוון שקבוצת החיסונים הראשונית שקיבלו העניקה להם הגנה טובה. נוסף לכך, ה-CDC לא סיפק מידע על אשפוז ילדים.

דוברת ה-CDC, קריסטן נורדלונד, אמרה שהסיבה לכך היא "מכיוון שבעצם, בסופו של יום, זה עדיין לא מוכן לפריים טיים".

נורדלונד הוסיפה כי "העדיפות של ה-CDC בעת איסוף הנתונים, היא להבטיח שהם מדויקים". אבל סיבה נוספת להסתרת הנתונים, שהיא שערורייתית ביותר היא שהציבור עלול לפרש אותם בצורה שגויה.

(צילום: Shutterstock)

כמו כן, היא טענה שהסוכנות לא מיהרה לפרסם את המספרים מכיוון שהם מייצגים רק 10% מאוכלוסיית ארצות הברית – שזה 33 מיליון איש – שזה אותו גודל מדגם שה-CDC משתמש בו כדי לעקוב אחר שפעת במשך שנים.

יתר על כן, הסוכנות רק לאחרונה התחילה לפרסם נתונים על האם הקורונה קיימת במי שפכים, זאת על אף שכמה מדינות כבר סיפקו נתונים כאלה מאז תחילת המגפה. יש לציין כי ניתוח הנתונים על מי השפכים יכול לעזור לפקידי בריאות הציבור לחזות אם יהיה גל קורונה.

לדברי אחד מפקידי ה-CDC, ד"ר דניאל ג'רניגאן, מגפת הקורונה חשפה עד כמה הסוכנות ומערכות בריאות אחרות ברמת המדינה, הפכו למיושנות.

מדענים זועמים הדגישו כי פרסום הנתונים הלך יד ביד עם חינוך הציבור לגבי חיסונים – והסבירו שככל שיותר אנשים יתחסנו, גם אחוז המחוסנים שנדבקים או מאושפזים יעלה.

ד"ר פול אופיט, מומחה לחיסונים ויועץ ל-FDA, אמר: "תגידו את האמת, תציגו את הנתונים. אני חייב להאמין שיש דרך להסביר את הדברים האלה כדי שאנשים יוכלו להבין זאת".

הוא ציין שמכיוון שה-CDC לא פרסם את המידע, מדענים אמריקנים נאלצו להסתמך על נתונים ישראליים. "אין סיבה שהם יהיו טובים יותר באיסוף והצגת נתונים ממה שהיינו", המשיך ד"ר אופיט. "ה-CDC היא הסוכנות האפידמיולוגית העיקרית במדינה, ולכן הייתי רוצה לחשוב שהנתונים יגיעו מהם".

YOU MIGHT ALSO LIKE