"אפקט הקורונה והשפעת הבחירות": סקר חושף צניחה במספר האמריקאים שצורכים חדשות
הסקר של גאלופ וקרן נייט מצא שהאמריקאי הממוצע ממשיך לצרוך חדשות מקומיות ובינלאומיות כפי שעשה בעבר, אך מאז סוף 2020 נרשמה ירידה של יותר מ-20% בכמות התושבים שצורכים חדשות ברמה הלאומית. לדעתם של מחברי הסקר, זוהי השלכה ישירה של בחירות 2020 ו"תשישות הקורונה"

מספר האמריקאים שצורכים חדשות ברמה הלאומית צנח באופן משמעותי במהלך השנים האחרונות, כך עולה מסקר חדש שפורסם השבוע.

אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

חברת הסקרים הגדולה גאלופ וקרן נייט (מלכ"ר שמספק מלגות לעיתונאים ואמנים) עומדים מאחורי הסקר השנתי, שמבקש לבדוק את המידה שבה האמריקאי הממוצע צורך חדשות.

הסקר מצא כי מספר האמריקאים שמגדירים את עצמם כ"צרכני חדשות אדוקים" ברמה הלאומית צנח מ-54% בנובמבר 2020 (החודש שבו התקיימו הבחירות האחרונות לנשיאות) ל-33% בלבד בדצמבר 2021. נתון זה - 33% - הינו הנמוך ביותר מאז שהחלו לבצע את הסקר הנ"ל לפני ארבע שנים.

לשם השוואה, מספר האמריקאים שהגדירו את עצמם כצרכנים אדוקים של חדשות מקומיות ובינלאומיות נותר יציב - כ-21% ו-12%, בהתאמה, בין 2020 ל-2021.

מטה 'פוקס ניוז' בניו יורק, בשנה שעברה (צילום: Shutterstock)

הסקר אף מצא כי הירידה בצריכת חדשות נרשמה בכל הקטגוריות הדמוגרפיות השונות, אך כאשר בוחנים את ממצאי הסקר לפי שיוך פוליטי ניתן לראות מגמות ברורות ביותר.

כך לדוגמה, מספר משיבי הסקר שמגדירים את עצמם כדמוקרטים וצרכי חדשות אדוקים ירד מ-69% בנובמבר 2020 ל-34% ב-2021. לשם השוואה, בקרב משיבי הסקר שהגדירו את עצמם כעצמאיים, נתון זה ירד מ-44% ל-29%, ואילו בקרב משיבי הסקר המזוהים עם המפלגה הרפובליקנית נתון זה ירד מ-45% ל-40%.

מחברי הסקר ציינו שני גורמים עיקריים לתופעה: בראש ובראשונה, ניצחונו של הנשיא ביידן בבחירות 2020 וכניסתו לבית הלבן בשנה שעברה. השנה הראשונה של כהונת ביידן כמובן רחוקה מלהיות מושלמת, אך אין ספק שישנן הרבה פחות שערוריות מאשר בשנה הראשונה של ממשל טראמפ.

בנוסף, נדמה כי משבר הקורונה תופס מקום פחות מרכזי בחייהם של אמריקאים רבים - בייחוד בשנה השנייה של המגפה העולמית כאשר חיסונים הפכו להיות זמינים בארצות הברית ובתי העסק נפתחו מחדש.

YOU MIGHT ALSO LIKE