נאס"א תכניס תיירים לתחנת החלל הבינלאומית, עלות הטיסה כ-58 מיליון דולר
סוכנות החלל האמריקאית הודיעה אתמול על כוונתה לאפשר לתיירי חלל לשהות בתחנת החלל הבינלאומית למשך תקופה של כ-30 יום. למרות ההכנסה שהמהלך צפוי להניב, מדובר במספר זעום לעומת העלות השנתית של הפעלת התחנה (3-4 מיליארד דולר). תחילה התיירות תוגבל בשני נוסעים מדי שנה

נאס"א תאפשר לתיירי חלל (אזרחים מן השורה אשר רוכשים נסיעה בחללית מחברות כגון SpaceX) ללון בתחנת החלל הבינלאומית, כך הודיעה אתמול (שישי) סוכנות החלל האמריקאית.

תחנת החלל הבינלאומית. בשנה הבאה נראה בה תיירים? (צילום: נאס"א)

עם עלות של 35 אלף דולר ללילה, כרטיס הלוך-חזור יעלה כ-58 מיליון דולר. מדובר בשינוי של מדיניותה של נאס"א, שבמשך שנים ארוכות אסרה בכל תוקף על כניסתם של תיירי חלל וגורמים פרטיים נוספים למעבדה שחגה מעל לכדור הארץ.

למעשה, סוכנות החלל מנסה להרחיב את הפעילות המסחרית בתחנת החלל וההחלטה סוללת את דרכן של חלליות פרטיות. נכון לעכשיו, שתי חברות (יצרנית המטוסים בואינג וחברת SpaceX של אילון מאסק) מפתחות חלליות שנועדו למשימה ספציפית זו. 

אזור המגורים של תחנת החלל הבינלאומית (צילום: נאס"א)

למרות השינוי במדיניות, נאס"א תגביל את כמות הנסיעות הפרטיות ב-2 מדי שנה כאשר אורך הנסיעה לא יעלה על 30 יום. כאמור, זו לא תהיה טיסה זולה במיוחד: נאס"א מעריכה שרק ההגעה לתחנת החלל תעלה כ-58 מיליון דולר לאדם. מעבר לכך, סוכנות החלל תחייב את הנוסע על כמעט כל דבר אחר, החל ממזון, לינה, אזור איחסון ותקשורת בתחנת החלל עצמה.

עד כה רק אסטרונאוטים וקוסמונאוטים הגיעו לתחנת החלל. בקרוב יגיעו גם תיירים (צילום: נאס"א)

תיירי החלל יצטרכו לעבור בדיקות רפואיות ולקבל את האישורים הנדרשים, בדומה לאוסטרונאוט רגיל של הסוכנות. יתכן כי כבר במהלך השנה הבאה נראה את המשימה הראשונה, אך הדבר כמובן תלוי בבואינג וב-SpaceX.

יתכן כי סוכנות החלל החליטה לחפש אחר דרכים להניב הכנסה לאחר שלאחרונה הממשל בראשות הנשיא טראמפ רמז על האפשרות שהתקציב של נאס"א יירד עד סוף שנת 2024. נכון להיום, הפעלת תחנת החלל עולה 3-4 מיליארד דולר מדי שנה, כך שהרווח הצפוי מתיירות החלל לא ממש תשפיע - בטח שלא במתכונת של 2 תיירים מדי שנה.

YOU MIGHT ALSO LIKE