הכאוס מתקרב: 80,000 מהגרים החלו בצעדה לכיוון גבול ארה"ב
עשרות אלפים התאספו בגואטמלה עבור מסע מלא בתקווה שהם יצליחו להיכנס לארצות הברית, שבעוד יומיים תסיים את מדיניות הגבול שאפשרה להרחיק מהגרים בקלות

בעוד יומיים תפוג תוקפה של 'כותרת 42' ואכיפת הגבולות הדרומיים של ארצות הברית יהיו רופפים יותר - עובדה אשר גרמה ל-80,000 מהגרים מדרום אמריקה להתאסף בגואטמלה לקראת מסע לגבול בצפון מקסיקו. 

(צילום: רויטרס)

הגבול הדרומי של ארה"ב כבר מפוצץ במהגרים אחרים, כאשר רק בעשרת הימים האחרונים נבלמו יותר מ-81,000 בני אדם מלהיכנס למדינה, בעוד שלפחות 26,000 הצליחו להסתנן. ככל שכמות המהגרים עולה, כך סוכני הגנת המכס מתקשים לתפקד.

טוני גונזלס, המייצג אזור המשתרע על פני כ-750 ק"מ של הגבול הדרומי, קיבל מידע על 80,000 המהגרים שהתקבצו בגואטמלה, נתון מדאיג שגרם לו לפנות לממשל ביידן. "התקשרתי לבית הלבן, ואף אחד לא ענה", אמר.

בינתיים, הרשויות המקסיקניות מנסות לעשות את שלהן כדי להשתלט, ולו במעט, על העומס. פקידי ההגירה המקסיקנים מפעילים מחנה ממש מעבר לגבול מגואטמלה, שם מוחזקים בינתיים 60,000 איש. דיווחים בתקשורת מצביעים על "הפגנות, שביתות רעב ועימותים עם המשטרה" במקום. 

לא ברור כמה ממאות אלפי המהגרים באמת יצליחו להגיע לגבול הצפוני של מקסיקו, אבל ארה"ב מתכוננת לעד 13,000 מהגרים שינסו בכל יום לחצות את הגבול.

המספרים ההיסטוריים והעומס הבלתי ניתן לניהול צפויים רק להחמיר החל מיום חמישי הקרוב, אז הגבלות מגפת הקורונה יגיעו לסיומן באופן רשמי - וכך גם מדיניות הגבול 'כותרת 42' שהוחלה על ידי טראמפ עם התפשטות המגפה. 

אותה מדיניות אפשרה לכוחות הביטחון האמריקאים לגרש מהגרים בקלות, ומאז מרץ 2020 התבצעו 2.8 מיליון גירושים. 

בחוארז, עיירת הגבול המקסיקנית הנמצאת מעבר לעיר אל פאסו - שהיא מוקד הגבול העמוס ביותר בארה"ב, יש על פי הערכות כ-35,000 מבקשי מקלט שממתינים לחצות. בטיחואנה, ליד סן דייגו, בסביבות 16,000 מהגרים שמחכים ליום חמישי. 

בבראונסוויל, הקצה המזרחי של גבול טקסס עם מקסיקו, חצו בשבוע שעבר 15,000 מהגרים - מספרים שסוכני הגבול לא מצליחים להתמודד איתם. "משמר הגבול רק מנסה להחזיק את הראש מעל המים. הם המומים לגמרי", אמר הנציג גונזלס. 

YOU MIGHT ALSO LIKE