המלחמה בין רוסיה לאוקראינה נמשכת כבר יותר משנה וחודשיים, וכל ניסיון לקיום שיחות שלום כשל לחלוטין.
מי שנכנסת לתמונה כעת היא סין - שלאחרונה קידמה פתרון ביחסים העכורים בין סעודיה לאיראן, ואף החלה להתערב בסכסוך הישראלי פלסטיני. היא מפעילה מאמצים לסים המלחמה בין שתי המדינות במזרח אירופה, ונראה שהיא היחידה שיכולה להצליח.
(צילום: Shutterstock)
כך, לפחות, מאמין הנרי קיסינג'ר - לשעבר מזכיר המדינה והיועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית, שטוען כי המלחמה בין רוסיה לאוקראינה מגיעה לנקודת מפנה ונראה שעד סוף השנה הן יכנסו למשא ומתן, בעזרת סין.
ביום השנה לפלישה הרוסית לאוקראינה, בייג'ינג פרסמה נייר עמדה בן 12 נקודות אשר קורא להפסקת אש, כמו גם מציע את השארת הכוחות הרוסים בשטחים הכבושים באוקראינה ותשים סוף לכל הסנקציות שלא אושרו על ידי מועצת הביטחון של האו"ם - שכן רוסיה היא חברה בעלת וטו.
וכך, בראיון שערך קיסינג'ר לטד קופל בחדשות CBS, היהודי הרפובליקני נשמע בטוח שהמדינה הקומוניסטית תוכל לשנות את המצב המתמשך.
"עכשיו, כאשר סין נכנסה למשא ומתן, אני חושב שזה יגיע עד סוף השנה. עד אז אנחנו כבר נדבר על תהליכי מו"מ, ואפילו משא ומתן ממשי".
קיסינג'ר, שלפני 50 שנה זכה בפרס נובל לשלום על מעורבותו במו"מ להפסקת האש בוויאטנם, נשאל על ידי המראיין קופל אם יסכים לקחת חלק בפתרון המלחמה במזרח אירופה אם יפנו אליו. "אני נוטה לעשות את זה, כן. אבל אהיה יועץ, לא אדם פעיל", ענה.
למרות הניסיונות של הנשיא הסיני שי ג'ינפינג, הוא נמצא תחת ביקורת מתמדת על כך שהוא לא מגנה את מקבילו הרוסי ולדימיר פוטין. מעבר לכך, בייג'ינג ומוסקבה מציגות קשר הדוק.