ערים נוספות בטקסס הכריזו על מצב חירום: "מעולם לא ראינו מספרים כאלה"
משבר הגבול נמצא בנקודת רתיחה, שכן כמות המהגרים מזנקת מדי שבוע - בעיקר לאור העובדה שמדיניות הגבול 'כותרת 42' תסתיים כבר בשבוע הבא

שתי ערים נוספות בטקסס הכריזו על מצב חירום בעקבות משבר הגבול המציף את הרחובות בכמויות היסטוריות של מהגרים - וכאשר מדיניות הגבול צפויה להסתיים בעוד שבוע.

(צילום מתוך טוויטר)

בראונסוויל - הנקודה המזרחית ביותר בגבול היבשתי הדרומי עם מקסיקו, פרסמה הצהרת אסון לאחר ש-15,000 מהגרים, רובים מוונצואלה, חצו את הגבול בתוך שבוע אחד בלבד. 

"מעולם לא ראינו את המספרים האלה בעבר", אמר דובר המשטרה המקומית, מרטין סנדובל. 

כדי להבין את כובד העומס, סוכנות המכס והגנת הגבולות אמרה שבדרך כלל היא מטפלת בפחות מ-2,000 מהגרים בשבוע המנסים לחצות את הגבול בבראונסוויל.

עיירת הגבול לארדו עזרה להפיג את הלחץ מהעיר אל פאסו, שהיא מוקד משבר הגבול, אבל גם היא הוצפה במהגרים ונאלצה להכריז על מצב חירום. 

ראש העיר, ויקטור טרווינו, אמר: "אני רוצה להדגיש שלא מדובר במהגרים שעוברים את הגבול לכאן, אלא מדובר במהגרים שמועברים לכאן ממקומות אחרים, ומטופלים כאן בלארדו".

העלייה בכמות המהגרים קשורה לסיום מדיניות 'כותרת 42', אשר הוחלה בתקופת טראמפ בימיה הראשונים של מגפת הקורונה, שנתנה לסוכני משמר הגבול לשלוח מבקשי מקלט בחזרה למקסיקו בקלות.

אך עם סיום מצב החירום שהוכרז בעקבות הקורונה, כך גם תסתיים המדיניות בגבול, כונתה 'הישארו במקסיקו' - אם כי כרגע אין מדיניות חלופית יעילה. 

לפני בראונסוויל ולארדו, העיר אל פאסו - השישית בגודלה בטקסס, הכריזה על מצב חירום בשל כמות המהגרים שהציפה  את הרחובות. ראש העיר אמר כי פקודת החירום נועדה להרחיק את המהגרים בעוד שהמקלטים כבר מלאים עד אפס מקום. 

כעת, אל פאסו תוכל לפתוח שני מקלטי חירום גדולים, כאשר גורמים רשמיים מקומיים מזהירים שבקרוב העיר עלולה להסיע מהגרים מחוץ לעיר כדי להקל על הלחץ.

ולא מדובר רק בתפוסה מלאה, אלא על פי הצלב האדום האמריקאי - התפרצות של אבעבועות רוח ופשפשים התפשטה בקרב מאות המהגרים הישנים ברחובות. רשות הבריאות של העיר קראה למקומיים שלא להיכנס לפאניקה, והדגישה שהציבור הרחב לא נמצא בסכנה. 

YOU MIGHT ALSO LIKE