השאיפות של צרפת: להתנתק מארה"ב ולהפוך את אירופה למעצמת על
תוך כדי התקרבות לסין והדיפת האג'נדה האמריקאית, הנשיא עמנואל מקרון רוצה לעמוד בראש ה"אוטונומיה האסטרטגית" שתכלול את מדינות אירופה

אירופה חייבת לצמצם את התלות שלה בארצות הברית ולהימנע מלהיגרר לעימות בין סין לארה"ב על רקע הסכסוך עם טייוואן - כך אמר נשיא צרפת עמנואל מקרון.

(צילום: רויטרס)

דבריו של מקרון נאמרו בתום פגישה בת כשש שעות עם נשיא סין, שי ג'ינפינג. בשיחה עם עיתונאים, הנשיא שיתף בתיאוריה שלו לגבי "אוטונומיה אסטרטגית" באירופה, ככל הנראה בראשות צרפת, ובכך למעשה להפוך את האזור ל"מעצמת על שלישית".

לדבריו, "הסיכון הגדול" העומד בפני אירופה הוא להיקלע "למשברים שאינם שלנו, מה שמונע מאיתנו לבנות אוטומניה אסטרטגית". 

על פי הדיווחים, הנשיא הסיני ומפלגתו הקומוניסטית תומכים ברעיון של מקרון, מתוך האמונה שהמערב נמצא בדעיכה בעוד שסין במגמת התחזקות, והמשבר ביחסים הטרנס-אטלנטיים עוזרים להאצת השינויים הללו. 

מקרון אמר בראיון כי "אנחנו מאמינים שאנחנו חסידים רק של אמריקה. השאלה שהאירופים צריכים לענות עליה, היא האם זה האינטרס שלנו להאיץ משבר בטייוואן? לא.. הדבר הגרוע יהיה לחשוב שאנחנו חייבים לגבות את האג'נדה האמריקאית בנושא הזה". 

יתרה מכך, מקרון הסכים עם הטענות של שי, לפיהן כל מי שחשב שהוא יוכל להשפיע על בייג'ינג בנושא טייוואן - התוודע לטעותו. אז, הנשיא הצרפתי אמר: 

"אירופאים לא יכולים לפתור את המשבר באוקראינה. איך נוכל לומר בצורה אמינה בטייוואן, 'תיזהרו, אם תעשו משהו לא בסדר אנחנו נגיב'? אם יש כוונה להגביר מתחים, זו הדרך לעשות את זה". 

שעות ספורות לאחר שמקרון טס בחזרה לפריז, סין פתחה בתרגילים צבאיים גדולים סביב האי טייוואן, עליה היא תובעת את ממשלתה.

אותם תרגילים היו תגובה לסיור הדיפלומטי בן עשרה ימים של נשיאת טייוואן בארצות הברית, במהלכו נפגשה עם יו"ר בית הנבחרים הרפובליקני. 

YOU MIGHT ALSO LIKE