מזל טוב: אוכלוסיית העולם חצתה את ה-8 מיליארד בני אדם
למרות שכדור הארץ מאוכלס יותר מאי פעם, קצב הגידול הוא האיטי ביותר זה למעלה מ-70 שנה | כאשר הודו וסין הן המאוכלסות ביותר, הראשונה צפויה לחצות את הכמות במדינה השנייה כבר בשנה הבאה

האוכלוסייה העולמית הגיעה היום לשמונה מיליארד בני אדם על כדור הארץ - מספר שהוא פי שלושה ממה שהיה בשנת 1950. ולמרות שיש יותר אנשים על כדור הארץ מאי פעם בזכות תוחלת החיים הארוכה יותר, גידול האוכלוסייה נמצא בקצב האיטי ביותר זה למעלה מ-70 שנה. 

(צילום: Shutterstock)

לחצו כאן וצפו בנתונים בזמן אמת 

בשנת 2020, קצב גידול האוכלוסייה העולמי ירד למתחת לאחוז אחד. הדבר נבע בעיקר משיעור ילודה מופחת, כאשר נשים מביאות פחות ילדים בזכות אמצעי מניעה וחינוך חיובי לנערות ונשים. 

גם האוכלוסייה העולמית מזדקנת - כאשר 10% הם בני יותר מ-65, אחוז שיגדל ל-16% עד שנת 2050. אז, מספר האנשים בני 65 ומעלה יהיה פי שניים מאלה שמתחת לגיל הזה.

בכללי, כמות האנשים בעולם תמשיך לגדול לכ-8.5 מיליארד בני אדם ב-2030, ול-9.7 מיליארד ב-2050. המספר יגיע לשיא של כ-10.4 מיליארד איש בשנת 2080, ויישאר ברמה הזו עד 2100. 

שני האזורים בהם יש את הצמיחה הגדולה ביותר הם מזרח ודרום מזרח אסיה. נכון להיום, סין והודו הם המדינות המאוכלסות ביותר על כדור הארץ, עם 1.4 מיליארד בני אדם בכל אחת. אבל בהתבסס על תחזיות של האו"ם, הודו צפויה לעבור את סין בשנה הבאה. 

בתוך כך, יותר ממחצית מהגידול הצפוי באוכלוסיית העולם עד 2050, יתרכז בשמונה מדינות: הרפובליקה הדומיניקנית של קונגו, מצרים, אתיופיה, הודו, ניגריה, פקיסטן, הפיליפינים והרפובליקה המאוחדת של טנזניה. מדינות אפריקה שמדרום לסהרה, צפויות לתרום יותר ממחצית מהגידול הצפוי עד אותה שנה. 

מנגד, אוכלוסיית העולם גדלה לאט יותר מכפי שצמחה בעשרות שנים. יותר משני שליש מהאנשים חיים במדינות שבהן לנשים יש 2.1 ילדים, או פחות.

למעשה, כ-61 מדינות יראו ירידה של אחוז או יותר באוכלוסייה שלהן עד לעוד 30 שנה, בין אם בגלל ירידה בשיעורי הילודה או עלייה ברמות ההגירה. 

אי אפשר שלא להזכיר את מגפת הקורונה, שגרמה למותם של יותר מ-6.6 מיליון בני אדם, וגרמה לרידיה בתוחלת החיים. 

בנתונים, תוחלת החיים הכוללת ירדה מ-72.8 שנים בממוצע בשנת 2019 לפני המגפה, ל-71 שנים בשנת 2021. 

עם זאת, ההשפעה של הקורונה לא הייתה זהה בכל אזור. מרכז ודרום אסיה, אמריקה הלטינית והאיים הקריביים, נפגעו הכי הרבה - כאשר תוחלת החיים ירדה שם בכשלוש שנים. 

אבל באוסטרליה ובניו זילנד, שבשתיהן היו הגבלות וסגרים הדוקים ביותר במשך רוב תקופת המגפה, תוחלת החיים דווקא עלתה ב-1.2 שנים. 

YOU MIGHT ALSO LIKE