יצרנית הסיגריות האלקטרוניות והטבק, ג'ול ("Juul Labs"), הודיעה הבוקר (חמישי) כי היא תפסיק למכור טבק בטעמים, לרבות מנגו, וניל, פירות יער ועוד, וזאת בשל העובדה שמעל לאלף איש אושפזו ועשרות נוספים נהרגו בחודשים האחרונים כתוצאה מעישון המוצרים.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כזכור, לחץ כבד הופעל על ג'ול כדי שתפסיק את מכירת הטבק בטעמים לחלוטין, שכן נטען שאותן קפסולות משווקות כמעט באופן בלעדי כלפי האוכלוסייה הצעירה: בני נוער ואפילו ילדים קטנים. לאור הלחץ, ג'ול כבר החליטה להוריד את המוצרים הללו מהמדפים, ובמקום היא מכרה אותם באופן בלעדי באתר האינטרנט שלה.
בחודשים האחרונים אף דווח כי ג'ול שוקלת לפתוח חנויות ייעודיות משלה כדי שתוכל לפקח מקרוב על מי שרוכש את הטבק. אלא שההחלטה מהבוקר לסיים את המכירה של הטבק בטעמים גם באתר ככל הנראה עצרה לחלוטין את התוכניות בנוגע לפתיחת חנויות.
החברה לא פורשת מהתעשייה, והיא תמשיך למכור קפסולות בטם טבק ומנטה, שכן היא מתעשקת שמוצרים אלה מסייעים בהפסקת עישון של סיגריות רגילות. עם זאת, ראוי לציין כי מחקרים רבים שנערכו בשנה האחרונה בקרב בני נוער חשפו כי מנטה הוא הטעם הפופולארי ביותר בקרב המעשנים הקטינים.
טבק בטעם מנטה (באמצע) ימשיך להימכר למרות שהוא הכי פופולארי בקרב בני נוער (צילום: רויטרס)
מנכ"ל ג'ול, קיי. סי. קרוסווייט, מסר הבוקר את ההודעה הבאה: "עלינו לבצע אתחול לכל תעשיית ה'ווייפ' ע"י כך שנזכה מחדש באמון הציבור והחברה כולה. נמשיך לשתף פעולה ולעבוד במקביל למחוקקים ורשויות אכיפת החוק כדי למגר את תופעת העישון בקרב קטינים, תוך כדי שנציע חלופה בריאה יותר עבור מעשנים בוגרים", כלשון ההודעה.
השימוש בביטוי "חלופה בריאה יותר" היא מעניינת מאוד מכיוון שרק לפני כחודש וחצי שיגרו רשויות הבריאות מכתב אזהרה חריף לחברה בטענה שהיא פעלה בניגוד לחוק כאשר הציגה את עצמה כאלטרנטיבה בריאה.
במקביל לכך, רשויות הבריאות עדיין חוקרות את מגפת הווייפינג הקטלנית. הבוקר פורסמו נתונים עדכניים מצד המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC). נכון ל-15 באוקטובר, 1,479 איש אושפזו עם פגיעות בראיות כתוצאה מעישון של סיגריות אלקטרוניות ו-33 בני אדם מתו מצריכת המוצר. חשוב לציין כי ב-CDC לא יודעים להצביע על מוצר ספציפי שגורם לבעיות הרפואיות, וקיים חשד לפיו מדובר במוצרים מזויפים.
רשויות הבריאות עדיין חוקרות את המחלות שמהן אלפים סובלים, אך עדיין לא ידוע אם מוצר מסוים גורם להן (צילום: Shutterstock)