מאסק, שהתנגד להצעת החוק התקציבית, פרסם סדרת הודעות ברשת החברתית X (טוויטר לשעבר) שבבעלותו, ובהן טענות שגויות על תוכן החוק
כוחו העולה של מאסק בוושינגטון מעורר דאגה בקרב דמוקרטים, אנשי אקדמיה וארגוני ביקורת. הביקורת מתמקדת בכך שהממשל הבא עלול לתפקד כאוליגרכיה, כשמאסק מקדם מדיניות שתעשיר אותו ואת חברותיו. טראמפ כבר מינה את מאסק ואת ויוק רמסוואמי לעמוד בראש קבוצה חיצונית שכונתה "המחלקה ליעילות ממשלתית", שתפעל לקיצוצים נרחבים בהוצאות הממשל.
"או שהם מפחדים ממנו, או שהם נשבעו אמונים לאדם העשיר ביותר בעולם", אמר חבר הקונגרס הדמוקרטי מקסוול פרוסט מפלורידה. "המפלגה הרפובליקנית העניקה לו השפעה עצומה על כל החלטה שהם מקבלים".
הרפובליקנים מצדם התעקשו כי טראמפ הוא שמוביל את המהלך, בעוד מאסק ורמסוואמי רק מגבירים את המסר שלו ברשתות החברתיות. "אני חושב שהנשיא טראמפ הוא זה שמושך בחוטים", אמר הסנאטור ג'ון קנדי מלואיזיאנה.
הונו של מאסק, מספר עוקביו ברשתות החברתיות וכוחו הפוליטי גדלו משמעותית מאז ניצחון טראמפ בנובמבר, לאחר שתרם 277 מיליון דולר לטראמפ ולרפובליקנים אחרים. ארגוני ביקורת הביעו חשש שמאסק ינצל לרעה את גישתו לטראמפ ואת תפקידו בעיצוב האג'נדה הרפובליקנית, במיוחד כשהוא נמצא תחת חקירות ממשלתיות ומחזיק בחוזים ממשלתיים רווחיים.
בתגובה לביקורת על השפעתו הפוליטית, טען מאסק כי הוא מייצג את קול העם. "קולם של האזרחים נשמע", כתב לאחר שההצעה נזנחה. "זה היה יום טוב לאמריקה". חלק מהסנאטורים הרפובליקנים תמכו בהשפעתו של מאסק, והציגו אותו כאזרח מן השורה המממש את זכותו להשמיע את קולו.
הדמוקרטים, מצדם, הביעו חשש שהכאוס בגבעת הקפיטול השבוע הוא רק טעימה ממה שצפוי תחת ממשל טראמפ השני, כשמפלגתו תשלוט בשני בתי הקונגרס. "יש לנו מיליארדר שמה, הוא מנהל את המדינה? אז עכשיו יש לנו שני אנשים שאיתם צריך להתמודד", אמרה הסנאטורית מייזי הירונו מהוואי. "זה מדאיג אם ככה יתקבלו החלטות".