
שרידי טיל שנורה על ידי איראן ויורט על ידי ישראל באפריל
ראפאל גרוסי, ראש סוכנות האנרגיה האטומית הבינלאומית, דיווח ביום שישי כי איראן נקטה צעדים השבוע להגדלה חדה בייצור אורניום מועשר ברמה של 60%. על פי הדיווח, השינוי עשוי להביא לכך שאיראן מייצרת כ-34 קילוגרם של אורניום מועשר בדרגה גבוהה בחודש, לעומת 4.7 ק"ג בחודש שייצרה לאחרונה.
מנהל ה-CIA, ויליאם ברנס, אמר באוקטובר כי הוא "בטוח באופן סביר" שארה"ב ובעלות בריתה יגלו מאמץ איראני לבנות פצצה אטומית "בשלב מוקדם יחסית". ראשי המודיעין של צרפת ובריטניה הדגישו בשבוע שעבר את החששות המערביים מהתרחבות תוכנית הגרעין האיראנית.
"שירותינו עובדים זה לצד זה כדי להתמודד עם מה שהוא ללא ספק אחד האיומים, אם לא האיום הקריטי ביותר, בחודשים הקרובים - ההתפשטות האטומית האפשרית באיראן," אמר ניקולא לרנר, ראש סוכנות המודיעין הזר של צרפת.
הערכת המודיעין האמריקאית הזהירה כי איראן עלולה לנקוט צעדים מסוכנים חדשים לקראת נשק גרעיני אם תוטל עליה לחץ סנקציות נוסף, או לחץ דיפלומטי וצבאי. טראמפ הצהיר כי יעצור את איראן מלהשיג פצצה גרעינית ואיים להגביר את לחץ הסנקציות על טהרן כדי לאלץ אותה לשאת ולתת על תוכנית הגרעין שלה ופעילותה האזורית.
הדו"ח גם מתריע על שיתוף פעולה גובר בין איראן לרוסיה בתחום הגרעין והטילים, כולל עבודה משותפת על כלי שיגור לחלל שעלולים לקצר את לוח הזמנים לייצור טיל בליסטי בין-יבשתי. איראן גם "כמעט בוודאות" לומדת לקחים מהתקפות הרחפנים שלה נגד ישראל באפריל ומהשימוש הנרחב של רוסיה ברחפנים במלחמתה נגד אוקראינה.
בכירים איראנים אמרו בשבועות האחרונים כי הם מוכנים לנהל שיחות עם ממשל טראמפ הנכנס על פעילותם הגרעינית ופעילויות אחרות, אם כי הם התעקשו שטהרן לא תנהל משא ומתן תחת לחץ. בשבוע שעבר נפגשו נציגי הגרעין האיראנים הבכירים עם עמיתיהם האירופים בז'נבה, אך על פי גורמים אירופיים, טהרן לא הציגה יוזמות חדשות לריסון פעילותה הגרעינית.