היקף האפליה נגד ישראלים בשוק העבודה בארצות הברית
הליגה נגד השמצה ערך ניסוי ב-23 ערים ברחבי ארה"ב, כולל לוס אנג'לס ולאס וגאס, וחשף כי ישראלים צריכים לשלוח 39% יותר קורות חיים

מחקר מטריד חדש שפרסם הליגה נגד השמצה (ADL) ביום רביעי, טוען כי מועמדים לעבודה בעלי שמות יהודיים או מעסיקים קודמים הקשורים ליהדות קיבלו פחות תגובות למשרות מזכירות.

ה-ADL ערך ניסוי שדה שבמסגרתו נשלחו 3,000 קורות חיים למשרות מזכירות דרך Craigslist.org בין מאי לאוקטובר השנה, ב-23 ערים ברחבי ארצות הברית.

שיעור התגובות החיוביות היה נמוך ב-3.4% עבור יהודים-אמריקאים ונמוך ב-4.9% עבור ישראלים-אמריקאים בהשוואה לרקעים אחרים כמו אלה ממוצא איטלקי או אירי, על פי הדוח.

"זוהי עדות פורצת דרך לאפליה אנטישמית חמורה בשוק העבודה", אמר מנכ"ל ה-ADL, ג'ונתן גרינבלט.

ישראלים צריכים לשלוח 39% יותר קורות חיים

"בנוסף לעלייה באירועים אנטישמיים ואמונות אנטישמיות גוברות, מחקר פורץ דרך זה ממחיש את הצורך הממשי של מעסיקים להתייחס ברצינות רבה יותר לדעות קדומות נגד יהודים וישראלים כדי ליצור מקום עבודה שמתאים לכולם".

Craigslist הוא אחד מלוחות המודעות המקוונים הבודדים שבהם תקשורת בדוא"ל בין אנשים היא צורת התקשורת העיקרית, להבדיל מתהליך הגשת מועמדות מקוון.

הבקשות וקורות החיים שהוגשו זיהו חלק מהמועמדים כיהודים באמצעות שמותיהם או היסטוריית העבודה וההתאגדויות הקודמות שלהם - כמו עבודה במעדנייה יהודית או בקבוצות ספורט או תרבות יהודיות או ישראליות.

על בסיס שיעור התגובות הנמוך יותר, יהודים-אמריקאים נדרשו לשלוח 24% יותר בקשות כדי לקבל את אותו מספר של תגובות ראשונות חיוביות ממעסיקים פוטנציאליים כמו אמריקאים אחרים, כך עולה מהדוח.

ישראלים-אמריקאים נדרשו לשלוח 39% יותר בקשות.

המחקר נערך מכיוון שאפליה דתית כזו היא יותר מעודנת וקשה יותר להוכחה מאשר אנטישמיות ברחוב גלויה, אמר בריאן טומלין, פרופסור לכלכלה באוניברסיטת מדינת קליפורניה צ'אנל איילנדס.

אך לעתים זה יוצא לאור. רק השבוע פורסם כי בכירה ב-UCLA הואשמה בהכנסת מועמדים יהודים לרשימת "אי העסקה", ולאחר שהתלוננה ש"הרבה ציונים" מחפשים עבודה.

ישראלים ויהודים חווים אפליה בשוק העבודה האמריקאי 

באוקטובר, ה-ADL דיווח על יותר מ-10,000 אירועים אנטישמיים שהתרחשו ברחבי ארה"ב בשנה האחרונה - עלייה של 200% לעומת התקופה הקודמת והמספר הגבוה ביותר שנרשם אי פעם מאז החלו לספור.

אפליה בתעסוקה על בסיס דת היא נגד החוק.

"ללא היתרון של מחקר מסוג זה, קשה, אם לא בלתי אפשרי, להוכיח יחס שלילי בשוק העבודה על בסיס דת או זהות תרבותית של אדם", אמר טומלין.

"מחקר זה מראה שיהודים וישראלים-אמריקאים עלולים להחמיץ הזדמנויות עבודה רק בגלל זהותם, ולא בגלל כישוריהם, והוא מספק התחלה לכימות חלק מהסימפטומים המעודנים יותר אך עדיין מזיקים של אנטישמיות".

הבקשות נשלחו למעסיקים באטלנטה, אוסטין, בולטימור, בוסטון, שיקגו, מחוז קולומביה, דאלאס, דנוור, יוסטון, לאס וגאס, לוס אנג'לס, מיאמי, מיניאפוליס, ניו יורק, פילדלפיה, פיניקס, פורטלנד, ראלי, סן אנטוניו, סן דייגו, סן פרנסיסקו, סיאטל וטרנטון.

בקשות של ישראלים זכו ליחס הגרוע ביותר בסיאטל - סבירות נמוכה ב-16.3% לקבל תגובה חיובית ממעסיק בהשוואה לאחרים - 23.1% לעומת 6.8%, כך נכתב בדוח.

YOU MIGHT ALSO LIKE