פקידי הבריאות של מחוז לוס אנג'לס חוקרים את מותו של אדם שאובחן עם אבעבועות הקוף, בניסיון להבין אם הנגיף היה הסיבה העיקרית למוות.
(צילום: Shutterstock)
קצינת הרפואה הראשית של מחלקת בריאות הציבור של המחוז, ד"ר ריטה סינגהל, אמרה כי גופתו של האדם תועבר לנתיחה, "ולוקח זמן עד שהתוצאות הללו יחזרו. אז זה יכול להיות כמה ימים, או שזה עלול לקחת כמה שבועות".
היא הדגישה כי עדיין לא נקבע שהמוות נגרם כתוצאה מאבעבועות הקופים, ולא הגיבה לשאלת העיתונאים האם לאותו אדם היו בעיות בריאותיות אחרות.
פקידי המחוז יעבדו עם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ה-CDC, וגורמי בריאות נוספים כדי לקבוע אם הם צריכים לשנות את ההנחיות לגבי אופן הטיפול בחולים.
יש לציין כי לרוב הנגיף הוא לא קטלני, ומקרה המוות בלוס אנג'לס הוא השני בארצות הברית אשר נקשר לנגיף. המקרה הראשון אירע לפני כשבוע וחצי בטקסס, אם כי גם אז מחלקת הבריאות של המדינה הודיעה כי יש צורך לבדוק ולקבוע "איזה תפקיד היה לאבעבועות הקופים במוות".
פקידי הבריאות בקליפורניה החלו לכנות את הנגיף בשם חדש: MPX. זאת לאחר שמאז שהמחלה החלה להתפשט מחוץ לגבולות האזורים בהם היא הייתה אנדמית, באפריקה, עלו טענות כי שמה הוותיק, אבעבועות הקופים, הוא סטיגמטי וגזעני.
גם ארגון הבריאות העולמי נמצא בתהליכים לשנות באופן רשמי את השם של הנגיף.
ארצות הברית מובילה בעולם עם מספר הזיהומים הגבוה ביותר של אבעבועות הקופים. נכון ליום רביעי, דווח על 21,274 מקרים בארה"ב מתוך כ-56 אלף ברחבי העולם.
עד כה, יותר מ-4,100 חולים דווחו בקליפורניה. במחוז לוס אנג'לס, המאוכלס ביותר במדינה, דווח על 1,805 מקרים, אחריו בסן פרנסיסקו עם יותר מ-750 נדבקים. במחוזות סן דייגו, ריברסייד, אלאמדה, אורנג', סנטה קלרה וסקרמנטו - דווח על לפחות 125 מקרים בכל אחת.