מומחית לרוסיה מסבירה: אם טראמפ היה הנשיא - כך הייתה נראית הפלישה לאוקראינה
היועצת לשעבר פיונה היל אמרה כי אם הנשיא לשעבר היה מצליח בניסיון שלו לבטל את תוצאות הבחירות, ולדימיר פוטין היה מקבל גיבוי מהממשל האמריקאי ואף נכנס בעצמו לאוקראינה

הפלישה של רוסיה לאוקראינה הייתה נראית אחרת לחלוטין אילו הנשיא לשעבר, דונלד טראמפ, היה מצליח לעצור את העברת השלטון ב-6 בינואר 2021. כך אמרה לשעבר האנליסטית הבכירה של המועצה לביטחון לאומי, פיונה היל.

פוטין וטראמפ (צילום: Getty Images)

לדבריה, במקרה שבו טראמפ עדיין היה זה שמכהן בראש הבית הלבן, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין היה זוכה לחיזוק מאסיבי ו"כנראה היה פשוט נוסע ישירות אל תוך אוקראינה בעצמו", אמרה היל, מומחית לענייני רוסיה, בראיון ל'בלומברג' שפורסם ביום שישי. 

היא המשיכה וטענה שאילו סגן הנשיא לשעבר מייק פנס לא היה מצליח לחסום את התוכנית של הבוס שלו לבטל את תוצאות הבחירות, פוטין "היה רואה את ארצות הברית כגמורה לחלוטין מנקודת מבט מנהיגותית, כי לא היינו שונים מכל מדינה אחרת בעולם שעברה זה עתה הפיכה".

אך ההסתערות של תומכי טראמפ ב-6 בינואר על בניין הקפיטול, עדיין היוותה "רגע מסוים" שדחף את המנהיג הרוסי להורות על הפלישה הצבאית לאוקראינה. 

היל הוסיפה כי גורמים נוספים לפרוץ המלחמה, שנמשכת כבר למעלה מ-70 יום, הם הבידוד הנוקשה של פוטין בגלל מגפת הקורונה והאמונה שלו שהמערב הפך "לחלש ושדעתו מוסחת", אמרה. 

עוד לפני הפלישה, היל האשימה את טראמפ במתיחות הכבדה במזרח אירופה, ואמרה בראיון כי מדיניות החוץ של הנשיא לשעבר חיזקה את רוסיה והביאה אותה לנקודה שבה היא מרגישה בטוחה לצאת בפעולה צבאית.

היא ציינה אז כי המדיניות של טראמפ לא הייתה מונעת מתוך דאגה לגבי האינטרס הלאומי של ארה"ב, אלא מאינטרסים ודחפים אישיים. 

היועצת לשעבר נזכרה בשבחים שהעניק טראמפ לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין, וכן את הזלזול, לדבריה, שהביע לגבי נאט"ו. היל הזכירה את הקמפיין לנשיאות 2020, שם, לטענתה, טראמפ לחץ על אוקראינה לייצר פרשה סביב ביידן. טראמפ החזיר בסיוע צבאי אמריקני כמנוף מדיני כדי לקבל את מבוקשתו, בעוד אוקראינה התמודדה עם איום צבאי רוסי במשך שנים ארוכות.

YOU MIGHT ALSO LIKE