השביתה המתוכננת של עשרות אלפי עובדים במספר סופרמרקטים בדרום קליפורניה ככל הנראה נמנעה לאחר ששני הצדדים סיכמו על הסכם עבודה חדש.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כזכור, בשבוע שעבר דיווחנו על כך שקרוב לחמישים אלף עובדים בשתי רשתות השיווק הגדולות - ראלפ'ס (השייכת לקרוגר) ורשת אלברטסונס (הכוללת גם את וונס ו-Paviilions) - הצביעו בעד השביתה.
כעת, לפי ארגון United Food and Commercial Workers המייצג את העובדים, הרשתות הסכימו לקבל את דרישת העובדים. הסכם העבודה החדש יהיה בתוקף במשך שלוש שנים, ובין היתר הוא צפוי לכלול העלאה בשכר, הטבות כגון ביטוח בריאות, התחייבות לכמות שעות מינימלית עבור עובדים במשרה חלקית ועוד.
עם זאת, ב-UFCW הדגישו כי הפרטים המלאים של הסכם העבודה החדש לא יפורסמו עד שחברי הארגון יקיימו הצבעה בנושא.
רייצ'ל פורנייה, קופאית באחד מסניפי 'ראלפ'ס' בדרום קליפורניה, הסבירה שהיא מתכוונת לתמוך בהסכם העבודה החדש: "אני חושבת שזה הסכם נהדר שיגרור שינויים רבים עבור עובדי הסופרמרקטים, וישפר את החיים שלנו באופן ממשי".
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כאמור, כ-47 אלף עובדים הרשתות הצביעו בעד השביתה בשבוע שעבר, ובארגון העובדים איימו לפתוח בשביתה במידה שלא תירשם התקדמות בשיחות עם הרשתות.
כפי שדיווחנו בזמנו, העובדים דרשו להעלות את שכרם בקרוב לחמישה דולר לשעה, אך בהנהלת קרוגר ואלברטסונס הציעו להעלות את שכרם ב-60 סנט בלבד.
מעבר לדרישה הכספית של העובדים, ב-UFCW סיפרו ששתי הרשתות אף דחו דרישות נוספות: "שתי החברות מסרבות להרחיב את רשת הבטיחות בסניפים, ואפילו מסרבות לנהל משא ומתן על חבילת הטבות כגון ביטוח בריאות", אמרו בארגון העובדים.
במהלך השיחות שהתקיימו מול נציגי הרשתות, בכירי ה-UFCW הדגישו את החיוניות של עובדי הסופרמרקטים - בייחוד מאז פרוץ משבר הקורונה לפני יותר משנתיים: "ראינו איך כולם התנהגו כאילו זה סוף העולם, אבל אנחנו לא נשארנו בבתים", הסבירה ארלין מולינה, עובדת באחד מסניפי ראלפ'ס בדרום קליפורניה, "הרגשנו תחושה של מחויבת לקהילה שלנו, ועל כן הגענו לעבודה מדי יום".
כזכור, לפני כשלוש שנים ארגון UFCW אישר לפתוח בשביתה בדרום קליפורניה, אולם בסופו של דבר השביתה נמנעה. לעומת זאת, לפני קרוב לשני עשורים - ב-2003 - כ-70 אלף עובדים פתחו בשביתה שנמשכה יותר מארבעה חודשים.