במשך שנים, מתכנני התנועה של לוס אנג'לס היו במצוקה מאחר שעל פי חוקי המדינה נאסר עליהם להפחית את מגבלות המהירות – אפילו כאשר מקרי המוות כתוצאה מתאונות דרכים עלו.
(צילום: Shutterstock)
אבל שינוי בחוקה שנערך בשנה שעברה שחרר את הכבלים של הפקידים המקומיים – מה שאפשר, בפעם הראשונה זה עשרות שנים, להוריד את מגבלת המהירות.
ביום שלישי, מועצת העיר אישרה פה אחד תוכנית להורדת המהירות המותרת ב-5 מיילים לשעה ב-177 מיילים, או כ-2 אחוזים מרחובות העיר. המהלך התקבל על ידי לוביסטים עבור הולכי רגל ופקידי עירייה כאחד – זאת כצעד קטן אך משמעותי לקראת רחובות בטוחים יותר בעיר שעד כה לא הצליחה לרסן את התאונות הקטלניות.
מגבלות המהירות יופחתו במסדרונות הגדולים, מעמק סן פרננדו לדרום לוס אנג'לס, שם מתרחשים מקרי מוות ופציעות רבות של הולכי רגל.
בעמק הוא האזור בין שיעורי המוות הגבוהים ביותר של הולכי רגל, אך כאשר פרצה מגפת הקורונה – דרום לוס אנג'לס, כולל אזור הנמל, תפס את התואר הלא מחמיא הזה. כך על פי נתוני העירייה.
הכללים החדשים מנסים לתקן חוקי מדינה בני עשרות שנים, שאילצו פקידים מקומיים להעלות את המהירות המותרת או לאבד את היכולת לרשום דוחות.
"זו הייתה תקנה מטופשת שאין לה שום קשר לאזורים עירוניים", אמר חבר המועצה פול קורץ, שאמר כי נאלץ להעלות את המהירות המותרת בשדרות אוברלנד ובשדרות אולימפיק כדי לאפשר להעביר אכיפה רחבה יותר לאחר שאירעה תאונה קטלנית באזור.
(צילום: Shutterstock)
בשנה שעברה, חקיקה שהוגשה על ידי חברת אספת המדינה – לורה פרידמן, שינתה את הכללים, ואפשרה לערים לשנות את המהירויות. על פי החוק שנחתם על ידי המושל גווין ניוסם באוקטובר, מגבלות המהירות עשויות להיות מופחתות ללא יותר מ-5 מיילים לשעה. החוק גם נותן לערים במדינה יותר גמישות בהורדת מגבלות המהירות באזורי מסחר מסוימים.
"זה צעד ענק, בכיוון הנכון", אמר מייקל שניידר, מייסד ארגון 'רחובות לכולם' – אשר דוגלת ברחובות בטוחים יותר. עם זאת, הוא ציין כי לערים עדיין אין שיקול דעת מלא: "אנחנו עדיין מגדירים מגבלות מהירות המבוססות בעיקר על נוחות הנהג, אבל לא על מה שבטוח למי שמחוץ למכונית".
ראש עיריית לוס אנג'לס, אריק גרסטי, ששם לו למטרה להוריד את מקרי המוות מתאונות דרכים עד 2025, צפוי לחתום על הפקודה. בשנה שעברה, על פי מחלקת התחבורה, נהרגו 294 בני אדם ברחובות העיר – המספר הגבוה ביותר מאז 2003. מתוך כל התאונות האלה, ב-132 מהם היו מעורבים הולכי רגל.
ברחבי ארצות הברית, מקרי המוות בדרכים זינקו ב-18 אחוזים בששת החודשים הראשונים של 2021, כך על פי נתונים של הממשלה הפדרלית.
פרידמן הציגה את הצעת החוק שתאפשר ללוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, סן חוזה, אוקלנד ושתי ערים נוספים להשתמש במצלמות כדי לאכוף מגבלות מהירות לאורך הרחובות הקטלניים ביותר, וליד בתי ספר.
"כאשר אלימות בתנועה היא אחד הגורמים המובילים למוות בקרב ילדים במדינה הזו, זה משבר בריאות הציבור", אמרה פרידמן. "אם היו לנו כל כך הרבה אנשים שמתים כל יום ברחובות שלנו בגלל תאונות מטוס, היינו מקרקעים את כל הצי ביום אחד. ובכל זאת, הגענו למצב שאנחנו מקבלים מקרי מוות ממכוניות כמשהו שאנחנו צריכים לחיות עם זה – אבל אנחנו לא צריכים".