- תאונה קטלנית בכביש 101 בוודלנד הילס, עומסי תנועה ברחבי ואלי לוס אנג'לס
- הודעת הוואטסאפ שהרסה את החופשה בלוס אנג'לס: ישראלי שנחת בטיסת אל על גורש על ידי פקידי ההגירה
- יצאה בזול: מורה שהואשמה ביחסים לא הולמים עם תלמיד בן 13 התחמקה ממאסר
- משחקי מחשב במקום ספת הפסיכולוג: מחקר חדש משלב מציאות מדומה בטיפול בהתמכרויות
בזמן שההחלטה של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, להעמיד לדין את ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים, התקשורת האמריקאית ממשיכה להתרכז בהליך ההדחה שנפתח מצד בית הנבחרים האמריקאי כנגד הנשיא טראמפ.
מימין: הסיקור בפוקס ניוז; משמאל: הסיקור של סי. אן. אן. (צילום מסך מתוך אתרי האינטרנט)
עם זאת, הסוגיה אכן סוקרה ע"י רוב כלי התקשורת המרכזיים. כך למשל, ב"פוקס ניוז" הדגישו את העובדה שמנדלבליט דחה את הטענות על רדיפה פוליטית, ואף בחרו להדגיש את העובדה ש"בעבר נתניהו אמר שהחקירות נגדו הן 'ציד מכשפות'". בנוסף, בערוץ השמרני לא שכחו את קודמו של נתניהו והסבירו כי רה"מ לשעבר אולמרט בחר להתפטר מתפקידו לפני שהוגש נגדו כתב אישום: "על אף שנתניהו לא מוכרח להתפטר, הוא ראש הממשלה המכהן הראשון שנגדו הוגש כתב אישום בהיסטוריה של ישראל". הכותרת בפוקס ניוז, אגב, כינתה את ראש הממשלה כ"Crime Minister".
בערוץ סי. אן. אן. נתנו במה מרכזית יותר לפרשה, והסיפור נמצא בראש הכותרות לצד סיקור העדויות החדשות בהליך ההדחה נגד הנשיא. ברשת בחרו להדגיש את העובדה שמנדלבליט מונה לתפקידו ע"י נתניהו: "נתניהו ובני בריתו ניהלו קמפיין של דה-לגיטימציה נגד החקירות מאז פרסומן בינואר 2017. הוא כל הזמן אמר 'לא יהיה כלום כי אין כלום', אך ככל שהחקירות התקדמו, הכלום הפך לדבר די משמעותי", כתבו ב-CNN.
רה"מ נתניהו לצד היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט (צילום: רויטרס)
ברשת אן. בי. סי. שמו דגש על העונש האפשרי - מאסר של עד 10 שנים בגין השוחד ומאסר של עד 3 שנים בעקבות סעיפי המרמה והפרת אמונים - ואף בחרו לצטט את יו"ר מפלגת כחול לבן, בני גנץ: "כתב האישום מעורר חשש שנתניהו יקבל החלטות שעונות על האינטרס האישי שלו ועל ההישרדות הפוליטית שלו, ולא האינטרס הלאומי".
סיקור הגשת כתב אישום נגד נתניהו בתקשורת האמריקאית. למעלה: חדשות איי. בי. סי. וחדשות סי. בי. אס.; למטה: יו. אס. איי. טודיי ולוס אנג'לס טיימס (צילום מסך מתוך אתרי האינטרנט)
בשלושה מן העיתונים המובילים בארצות הברית, ניו יורק טיימס, וושינגטון פוסט ולוס אנג'לס טיימס, התייחסו לפרשה, אם כי הרבה פחות מאשר מארגוני החדשות הלאומיים. בזמן שבניו יורק טיימס כתבו כי "עתידו הפוליטי של נתניהו לוט בערפל", סיקור הפרשה בוושינגטון פוסט נמצא הרחק מתחת לסיקור הליך ההדחה וניתוח של עימות דמוקרטי שנערך אמש.
גם בלוס אנג'לס טיימס בחרו לעסוק בהליך ההדחה ובעימות הדמוקרטי, בנוסף למספר סוגיות מקומיות, לפני שישנה התייחסות לפרשת נתניהו.