העצרת הכללית של האו"ם משמשת כבמה למנהיגי העולם לשטוח את טענותיהם על כל מי שרק אפשר ולאחר שטראמפ עשה זאת ביום הראשון של העצרת המתקיימות בסוף השבוע הזה בניו יורק, הגיע תורם גם של מנהיגים אחרים מהעולם, שחלקם ניצלו את ההזדמנות לתקוף את טראמפ ואת הפעולות של הממשל שלו.
"לא ראינו תגובה תואמת מארה"ב" אמר שר החוץ הצפון קוריאני רי יונג הו בהתייחסו לפירוק הנשק של צפון קוריאה והוא גם הוסיף שהסנקציות האמריקאיות הם הבעה של אי אמון המגיעה מוושינגטון. "ללא אמון בארה"ב לא תהיה תחושת ביטחון לגבי הביטחון הלאומי שלנו ותחת נסיבות כאלו אין סיכוי שאנו נסכים באופן חד צדדי לפרק תחילה את נשקנו".
יונג הו, שעלה לנאום אתמול (שבת) המשיך בביקורת הנוקבת: "התפיסה שהסנקציות הללו יורידו אותנו לברכינו, היא פנטזיה של אנשים הבורים בכל הקשור אלינו".
את רוסיה ייצג שר החוץ סרגיי לברוב שידוע כאחד שלא מהסס לתקוף את ארה"ב פתח את דבריו בביקורת על הסנקציות שהטילו בוושינגטון על רוסיה ועל כך שארה"ב מתערבת שלא לצורך בעניינים של מדינות אחרות כגון סוריה. לברוב תקף את החלטת טראמפ אשתקד להתקיף בסיס של חיל האוויר הסורי בתגובה לתקיפה הכימית של ממשל אסד שהתרחשה בעיר ח'אן שייח'ון בזמן מלחמת האזרחים בסוריה וגבתה את חייהם של 87 אנשים.
שר החוץ הרוסי תיאר את התקיפה ככזו ששוגרה במטרה להאדיר את טראמפ והזהיר ממלחמות שייגרמו כתוצאה מ"תירוצים מלאכותיים" מסוג זה. לברוב התייחס גם להחלטה של ממשל טראמפ לסגת מהסכם הגרעין עם איראן כ"רביזיוניזם לוחמני נגד המערכת המודרנית של החוק הבינלאומי".
מילים חריפות ביותר נשלחו משר החוץ הרוסי לעבר כל המדינות החזקות במערב אותן הוא האשים בשימוש ב"סחיטה פוליטית, לחץ כלכלי וכוח פראי". בהתייחסו בהרחבה לעניין הסכם הגרעין עם איראן טען לברוב: "ההתקפות שוגרו לעבר העקרונות הבסיסיים של ההסכם במזרח התיכון, התוכנית המקיפה לפעולה בעניין הגרעין האיראני, ההתחייבויות שנעשו במסגרת שנקבעה בתוך ארגון הסחר העולמי, הסכם האקלים הרב צדדי ועוד".