דו"ח שפורסם בתחילת השנה ב-BMJ Nutrition, Prevention and Health מעלה שאלות מעניינות לגבי היתרונות האפשריים של מים מוגזים בהקשר של ירידה במשקל. המחקר מציע כי מים מוגזים עשויים לתמוך בתהליך זה על ידי שיפור קליטת הגלוקוז וחילוף החומרים בתאי דם אדומים.
החוקרים ניתחו מחקר משנת 2004 וגילו שמים מוגזים יכולים להמיר ל-HCO3 בתאי דם אדומים ולהגביר ייצור אנרגיה. אולם, הם הדגישו כי ההשפעה "כה קטנה" עד ש"קשה לצפות להשפעות של ירידה במשקל אך ורק מה-CO2 במים מוגזים".
ד"ר אקירה טקהאשי, ראש הרפואה בבית החולים הנוירוכירורגי טסייקאי באוסקה, יפן, שערך את המחקר המקורי לפני 20 שנה, הסביר בראיון כי המים המוגזים משפיעים על תחושת השובע, מה שעשוי להפחית צריכת מזון.
"שריפת קלוריות באמצעות ספיגת CO2 ממים מוגזים אינה מספיקה ליצירת הבדל משמעותי", ציין טקהאשי. "לכן, לא סביר שמים מוגזים לבדם יכולים להוביל לירידה במשקל".
מומחים נוספים תומכים בגישה זו. ד"ר קתלין ג'ורדן, מנהלת רפואית ב-MediHealth בקליפורניה, אמרה כי "מים בדרך כלל טובים לך, אבל אם אתה מעוניין בירידה במשקל, יש יותר לזה".
רובין דציקו, תזונאית הוליסטית מניו יורק, הזהירה כי משקאות מוגזים עלולים לגרום לתחושת נפיחות וגזים, ולהחמיר בעיות רפלוקס. היא גם הדגישה שהמחקר אינו מתייחס למשקאות ממותקים, שעלולים להיות קשורים לסוכרת, מחלות לב והשמנה.
"אנשים רוצים 'פתרון קסם' לירידה במשקל", סיכמה דציקו, "אבל ירידה במשקל לטווח ארוך אינה נובעת מעשיית דבר אחד בלבד. זה דורש עקביות ושינוי הרגלים והתנהגויות לטווח ארוך".