בעוד ממשל טראמפ מגביר את המאבק בהגירה הבלתי חוקית, פעילי זכויות מהגרים בלוס אנג'לס מתארגנים בקבוצות למאבק נגד פשיטות של רשות ההגירה והאכיפה (ICE). אחת הקבוצות המובילות, קואליציית ההגנה העצמית הקהילתית, דיווחה לתחנת החדשות KTLA כי הצליחה למנוע שתי פשיטות עד כה – אחת באלהמברה והשנייה בסן פרננדו.
ביום ראשון בבוקר, חברי הקהילה התריעו בפני הקבוצה על נוכחות סוכני ICE באלהמברה. צילומי וידאו מתעדים את מתנדבי הארגון מגיעים למקום במהירות וקוראים: "הנה הם, יש סוכני ICE, ICE זוהה באלהמברה". הקואליציה, המונה יותר ממאה מתנדבים, החלה לסייר ברחובות לוס אנג'לס כדי להתריע בפני הציבור על פעילות אכיפת הגירה.
"אנחנו מגנים את פעילות ICE ומזהירים את הקהילה באמצעות מגאפונים," אמר רוב גוצ'ז, מתנדב בארגון, לכתב KTLA קרלוס סאוסדו. "נשארנו שם עד שהסוכנים עזבו. הם לא חטפו אף אחד היום"
"אנחנו מגנים את פעילות ICE ומזהירים את הקהילה באמצעות מגאפונים," אמר רוב גוצ'ז, מתנדב בארגון, לכתב KTLA קרלוס סאוסדו. "נשארנו שם עד שהסוכנים עזבו. הם לא חטפו אף אחד היום." הפעילים משתמשים במילה "חטיפה" כדי לתאר את המעצרים שמבצע ICE, ביטוי המשקף את עמדתם כי מדובר בפעולות בלתי לגיטימיות.
המאמצים נגד ICE מתרחשים בתקופה שבה ממשל טראמפ מחריף את המאבק בהגירה הבלתי חוקית. ביום שבת, הנשיא טראמפ חזר על עמדתו הנוקשה בכנס הפעולה הפוליטית השמרנית (CPAC): "בשבועות האחרונים התחלנו את מבצע הגירוש הגדול ביותר בהיסטוריה האמריקאית, גדול אפילו מזה של הנשיא אייזנהאואר," אמר טראמפ.
מוקדם יותר החודש, ה-LA Times השיג תזכיר פנימי שחשף תוכניות למבצעי גירוש המוני של ICE במהלך פברואר. על פי התזכיר, המבצע יתמקד באלו שאין להם מעמד חוקי במדינה או שכבר הוצאו נגדם צווי הרחקה.
בתגובה לאיום הגובר, פעילי זכויות המהגרים מחלקים כרטיסי מידע לתושבים, כדי שמהגרים ללא מסמכים יכירו את זכויותיהם. "חשוב שאנשים ידעו שיש להם זכויות גם אם אין להם מסמכים," הסביר גוצ'ז. "הם לא חייבים לפתוח את הדלת אם אין צו חתום על ידי שופט, ויש להם זכות לשמור על שתיקה."
קואליציית ההגנה העצמית הקהילתית הוקמה בתגובה ישירה להבטחות הבחירות של טראמפ לערוך גירושים המוניים לאחר חזרתו לבית הלבן. "מדיניות הגירוש של טראמפ מפרידה משפחות ומפרקת קהילות," אמרה מריה לופז, מייסדת הקואליציה. "אנחנו כאן כדי להגן על שכנינו, חברינו ובני משפחתנו."
הקואליציה פועלת באמצעות מערכת התרעה מתוחכמת: מתנדבים פרוסים באזורים שונים בעיר ומדווחים על תנועות חשודות של סוכני הגירה. ברגע שמתקבל דיווח, נשלחת קבוצת תגובה מהירה למקום כדי לתעד את הפעילות ולהזהיר את התושבים.
פעילות הארגון מעוררת מחלוקת. תומכי מדיניות ההגירה הנוקשה טוענים כי הפעילים מפריעים לאכיפת החוק החוקית ומסכנים את ביטחון הציבור. "מה שהם עושים זה למעשה שיבוש הליכי אכיפת חוק," אמר טום הרמן, פעיל בארגון "אמריקאים למען הגירה מבוקרת". "הם מסכנים את הביטחון הלאומי שלנו."
מנגד, עורכת הדין ג'וליה רודריגז, המתמחה בדיני הגירה, טוענת כי פעילות הקואליציה חוקית לחלוטין: "יש הבדל בין התנגדות למעצר לבין תיעוד והפצת מידע על זכויות. מה שהקואליציה עושה זה להבטיח שאנשים מודעים לזכויותיהם ושהרשויות פועלות בהתאם לחוק."
בעיריית לוס אנג'לס, ראש העיר קארן בס הדגישה את מחויבותה להגן על הקהילות המהגרות, אך נמנעה מלתמוך באופן ישיר בפעולות הקואליציה. "לוס אנג'לס היא עיר שמקדמת את בטחון כל תושביה, ללא קשר למעמדם," אמרה בס. "אנו מחויבים לשמירה על משפחות מאוחדות ולהבטחת צדק והוגנות במערכת ההגירה."
בינתיים, הקואליציה מרחיבה את פעילותה. "אנחנו לא עוצרים," הבטיחה לופז. "כל עוד ממשל טראמפ ימשיך במבצעי הגירוש ההמוניים, אנחנו נהיה ברחובות מגינים על הקהילות שלנו."