בעוד שריפת הענק בפליסיידס עדיין מעלה עשן, תושבי שכונת היוקרה מנדוויל קניון בלוס אנג'לס נאלצים להתמודד עם משבר נוסף: סיטי נשיונל בנק החליט לקצץ באופן חד צדדי את מסגרות האשראי של בעלי הבתים באזור, בטענה לירידת ערך הנכסים - מבלי לבדוק כלל אם הבתים ניזוקו בשריפה.
"הייתי המומה," סיפרה ליסה פלטון. "ארבעה ימים בלבד לאחר פרוץ השריפה, קיבלנו מכתב מהבנק המודיע על קיצוץ של 50,000 דולר במסגרת האשראי שלנו, למרות שביתנו כלל לא נפגע בשריפה שכילתה כ-23,000 דונם. זו התנהלות בלתי מתקבלת על הדעת."
התנהלות הבנק עוררה ביקורת גם בקרב פוליטיקאים מקומיים וארגוני צרכנים, הקוראים לפיקוח הדוק יותר על פעולות בנקים במצבי חירום
הבנק טען במכתבו כי ערך הנכסים באזור השריפה "ירד משמעותית", ולכן החליט להקטין את קווי האשראי "עד להערכה מחודשת". דיוויד לזרוס, כתב הצרכנות של KTLA, מתח ביקורת חריפה על התנהלות הבנק: "אמנם למוסדות פיננסיים יש אחריות למזער סיכונים לאחר אסון טבע, אבל המהירות בה פעל סיטי נשיונל בנק והעובדה שלא ערך כל בדיקה מקדימה מדאיגה ביותר. הם פשוט קיצצו קודם ושאלו שאלות אחר כך."
פלטון, שהחליטה להילחם בהחלטה, התקשרה לבנק ודיברה עם נציג שהביע הבנה למצבה. בסופו של דבר, הבנק חזר בו מההחלטה ושיחזר את מסגרת האשראי המלאה שלה. "זה צריך לשמש כלקח לכל בעלי הבתים במצב דומה," אומר לזרוס. "ברור שזה זמן בו אנשים מרגישים פגיעים במיוחד, אבל אם לא תגנו על עצמכם, אף אחד לא יעשה זאת עבורכם."
המקרה מדגיש את המורכבות והאתגרים הנוספים איתם מתמודדים תושבי האזור, מעבר לאיום הישיר של השריפות. בזמן שהנשיא טראמפ צפוי להגיע מחר לביקור באזורי השריפה, והמושל ניוסום חותם על חבילת סיוע בסך 2.5 מיליארד דולר, תושבי השכונות המבוססות נאלצים להתמודד גם עם החלטות פיננסיות דרקוניות של בנקים שפועלים ללא התחשבות במצב החירום.
המקרה מדגיש את המורכבות והאתגרים הנוספים איתם מתמודדים תושבי האזור, מעבר לאיום הישיר של השריפות
התנהלות הבנק עוררה ביקורת גם בקרב פוליטיקאים מקומיים וארגוני צרכנים, הקוראים לפיקוח הדוק יותר על פעולות בנקים במצבי חירום. חבר מועצת העיר לוס אנג'לס הודיע כי יבחן אפשרות לחקיקה שתגביל את יכולתם של בנקים לבצע שינויים חד צדדיים בקווי אשראי במהלך אסונות טבע.
בינתיים, תושבי מנדוויל קניון ממשיכים לעקוב בדאגה אחר התקדמות השריפה, כשהם נאבקים לא רק באיתני הטבע אלא גם בביורוקרטיה הפיננסית. "זו דוגמה נוספת לאופן שבו מוסדות פיננסיים יכולים להחמיר מצב חירום," מסכם לזרוס. "במקום לתמוך בלקוחות בשעתם הקשה, הם בוחרים להוסיף לחץ מיותר במצב רגיש במיוחד."