"תאמינו לעיניים המחורבנות שלכם": נשיא ארה"ב טראמפ פורש מהסכם האקלים של פריז, ניוסום זועם
מושל קליפורניה תוקף את החלטת הנשיא לפרוש בשנית מההסכם הגלובלי; ארה"ב מצטרפת לאיראן, לוב ותימן כמדינות היחידות שאינן חלק מההסכם

בצעד דרמטי ביומו הראשון בתפקיד, חתם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על צו נשיאותי המורה על פרישה מחודשת של ארצות הברית מהסכם האקלים של פריז. מהלך זה מבטל את החלטתו של הנשיא לשעבר ביידן, שהחזיר את ארה"ב להסכם ביומו השני בתפקיד.

ההחלטה עוררה תגובות נזעמות ברחבי העולם, כאשר מושל קליפורניה גווין ניוסום הוביל את המבקרים בהצהרה חריפה: "אם אתם לא מאמינים במדע, תאמינו לפחות למה שהעיניים שלכם רואות." התגובה החריפה של ניוסום משקפת את המתח המתמשך בין קליפורניה, המובילה במאבק בשינויי האקלים, לבין מדיניות טראמפ.

 

ההחלטה עוררה תגובות נזעמות ברחבי העולם, כאשר מושל קליפורניה גווין ניוסום הוביל את המבקרים בהצהרה חריפה: "אם אתם לא מאמינים במדע, תאמינו לפחות למה שהעיניים שלכם רואות" 

 

הסכם פריז, שנחתם בשנת 2015, שם לו למטרה למנוע עלייה של 1.5 מעלות צלזיוס בטמפרטורה העולמית הממוצעת ביחס לעידן טרום-התעשייתי, ובכל מקרה להגביל את העלייה לפחות מ-2 מעלות צלזיוס. היעד אמור להיות מושג באמצעות הפחתה דרסטית בפליטות גזי חממה מדלקים מאובנים כמו פחם, נפט וגז.

הפרישה האמריקאית, שתיכנס לתוקף בשנה הבאה, מציבה את ארצות הברית בחברה מפוקפקת של מדינות כמו איראן, לוב ותימן - המדינות היחידות החברות באו"ם שאינן חלק מההסכם. צעד זה מרחיק את ארה"ב מבעלות בריתה הקרובות ביותר ומעורר חששות כבדים לגבי המאמץ העולמי להילחם בהתחממות הגלובלית.

מומחים מזהירים כי הפרישה האמריקאית עלולה להוביל להשפעות הרסניות על המאבק העולמי בשינויי האקלים. ארצות הברית, כאחת הפולטות הגדולות של גזי חממה בעולם, ממלאת תפקיד מכריע במאמץ הגלובלי להפחתת פליטות.

הסנאטור אדם שיף התייחס להשלכות ההחלטה על קליפורניה בראיון ל-FOX 11, כאשר המדינה נאבקת כבר עתה בהשפעות משמעותיות של שינויי האקלים, כולל שריפות ענק, בצורות חמורות ועליית מפלס הים.

החלטתו של טראמפ מתווספת לשורה של צווים נשיאותיים שנחתמו ביומו הראשון בתפקיד, ביניהם צווים הנוגעים לרגולציה, תוכניות גיוון ואזרחות מכוח לידה. המהלכים מסמנים שינוי חד במדיניות האמריקאית ומעוררים דאגה בקרב פעילי סביבה ומנהיגים עולמיים.

בעוד שהקהילה הבינלאומית מגנה את המהלך, תומכי טראמפ מברכים על ההחלטה, הרואים בה מימוש הבטחת בחירות ומהלך שנועד להגן על האינטרסים הכלכליים של ארצות הברית. עם זאת, מדינות רבות, ערים וחברות אמריקאיות הצהירו כי ימשיכו לפעול להשגת יעדי הסכם פריז, למרות עמדת הממשל הפדרלי.

YOU MIGHT ALSO LIKE