"שלושת האנשים המוכשרים האלה יהיו העיניים והאוזניים שלי, ואני אפעל על פי המלצותיהם", כתב טראמפ ברשת החברתית Truth Social, בהתייחסו להוליווד כ"מקום נהדר אך מאוד מוטרד". "זה יהיה שוב, כמו ארצות הברית עצמה, תור הזהב של הוליווד!"
המינוי המפתיע מגיע על רקע שנים קשות שעברו על תעשיית הקולנוע האמריקאית, שהתמודדה עם אתגרים מצטברים החל ממשבר הקורונה, דרך שביתות העובדים הכפולות של 2023, ועד לצמצום משמעותי בהיקפי ההפקות. בעוד שמושל קליפורניה גווין ניוסום, מבקר חריף של טראמפ, הציע להגדיל את תוכנית תמריצי המס לקולנוע וטלוויזיה במדינה, טראמפ בחר בגישה שונה באמצעות מינוי השלושה.
כל שלושת השחקנים שנבחרו הביעו בעבר תמיכה פומבית בטראמפ: ווויט נשא דברים בטקס ההשבעה הראשון שלו, סטאלון כינה אותו "ג'ורג' וושינגטון השני" במהלך אירוע במתחם מאר-א-לאגו בפלורידה, וגיבסון, שחווה גלות ארוכת שנים מהוליווד בעקבות התבטאויות אנטישמיות במהלך מעצר בשנת 2006, חזר לזירה ב-2016 עם הסרט "הקרב על הקסון רידג'" שהיה מועמד לאוסקר.
עם זאת, פרטי התפקיד המדויקים והדרך בה מתכוונים השלושה להחזיר הפקות מחו"ל לארה"ב נותרו עמומים. בתעשייה הגיבו בספקנות למינוי, כאשר גורמים בכירים שביקשו להישאר בעילום שם הביעו תהיות לגבי היכולת המעשית של "שגרירים" אלה להשפיע על מגמות כלכליות עמוקות בתעשייה.
"זהו מהלך סמלי יותר מאשר מעשי", אמר מומחה לתעשיית הבידור מאוניברסיטת דרום קליפורניה. "השאלה האמיתית היא האם המדיניות הכלכלית של הממשל החדש תתמוך בתעשייה המקומית ותעודד חברות הפקה להישאר בארה"ב".
המינוי מדגיש את המשך מעורבותו של טראמפ בתעשיית הבידור, תחום בו היה פעיל בעצמו לפני כניסתו לפוליטיקה. עם זאת, יחסיו עם הוליווד היו מתוחים לאורך כהונתו הראשונה, כאשר רוב השחקנים והיוצרים המובילים הביעו התנגדות למדיניותו.
טראמפ צפוי להיכנס לתפקידו ביום שני הקרוב, והמינוי של השלושה מסמן את כוונתו להמשיך ולהשפיע על התרבות הפופולרית האמריקאית. נותר לראות האם "השגרירים המיוחדים" יצליחו לגשר על הפער העמוק שנפער בין הממשל החדש לבין מרבית תעשיית הבידור.