חשיפה: חברת החשמל של לוס אנג'לס לא יישמה אמצעי בטיחות בסיסיים נגד שריפות
בניגוד לכל חברות החשמל הגדולות בקליפורניה, LADWP לא ניתקה חשמל מראש באזורי סיכון; חמישה הרוגים ואלפי בתים נשרפו בגל השריפות האחרון

חברת החשמל העירונית של לוס אנג'לס (LADWP) לא יישמה פרוטוקול בטיחות מקובל שנועד למנוע הצתת שריפות על ידי תשתיות חשמל, כך עולה מתחקיר שפורסם אתמול. מסמכים רגולטוריים חושפים כי בניגוד לכל חברות החשמל הגדולות בקליפורניה, LADWP לא פיתחה תוכנית לניתוק יזום של מערכת החשמל במהלך סופות רוח.

 

מסמכים רגולטוריים חושפים כי בניגוד לכל חברות החשמל הגדולות בקליפורניה, LADWP לא פיתחה תוכנית לניתוק יזום של מערכת החשמל במהלך סופות רוח

 

בזמן שרוחות מסוכנות איימו על לוס אנג'לס השבוע, מערכת החשמל של LADWP נשארה מחוברת עד שסופת הרוח גרמה לנזק משמעותי והותירה עשרות אלפי לקוחות ללא חשמל. הסיבות לשריפות המשתוללות באזור לוס אנג'לס, שגבו את חייהם של חמישה אנשים והשמידו אלפי בתים ומבנים, עדיין נמצאות בחקירה.

דוברת LADWP מסרה כי לחברה יש אמצעי בטיחות אחרים. במהלך סופות רוח, המחלקה עובדת למנוע ניצוצות מקווי החשמל על ידי השבתת טכנולוגיה המשחזרת חשמל באופן אוטומטי לאחר הפסקות חשמל. היא הוסיפה כי הפסקות חשמל נרחבות מסכנות שירותים עירוניים קריטיים ושירותי חירום.

מייקל וארה, עורך דין המנהל את תוכנית האקלים והאנרגיה באוניברסיטת סטנפורד, מתח ביקורת חריפה על התנהלות החברה: "LADWP פועלת בצורה שונה מאוד מכל חברות החשמל בקליפורניה או במערב ארה"ב בנקודה זו". לדבריו, החברה צריכה לשקול אסטרטגיות מניעת שריפות הכוללות ניתוק חשמל, אם באופן יזום או באמצעות טכנולוגיה המנתקת קווי חשמל אוטומטית כשהם באים במגע עם צמחייה.

LADWP היא חברת החשמל העירונית הגדולה בארה"ב, המספקת מים וחשמל ל-4 מיליון אנשים ועסקים בלוס אנג'לס. למרות שרוב שטח השירות שלה אינו מועד לשריפות, כ-21% ממנו נמצא באזורים בסיכון גבוה, כפי שעולה מדיווחים רגולטוריים.

 

LADWP היא חברת החשמל העירונית הגדולה בארה"ב, המספקת מים וחשמל ל-4 מיליון אנשים ועסקים בלוס אנג'לס. למרות שרוב שטח השירות שלה אינו מועד לשריפות, כ-21% ממנו נמצא באזורים בסיכון גבוה, כפי שעולה מדיווחים רגולטוריים

 

בניגוד ל-LADWP, חברת החשמל Southern California Edison (SCE), המשרתת גם היא את אזור לוס אנג'לס, ניתקה חשמל באופן יזום השבוע לעשרות אלפי לקוחות כשהרוחות התגברו ביום שלישי. מנכ"ל Edison International, פדרו פיזארו, אמר בראיון כי החברה נקטה בגישה שמרנית לניתוק החשמל היזום, בחלקו בגלל שהרוחות החזקות הקשו על מאמצי צוותי הכיבוי להטיל מים וחומרי מעכבי בעירה על הלהבות.

המקרה מעלה שאלות קשות לגבי אחריות חברות החשמל בעידן של שינויי אקלים ושריפות הולכות וגוברות. לאחר שריפת מאווי ב-2023, השריפה הקטלנית ביותר בארה"ב מזה יותר ממאה שנה, חברת החשמל ההוואית הסכימה לשלם כמעט 2 מיליארד דולר כדי ליישב תביעות לאחר שעלו סימנים שקווי החשמל שלה אולי מילאו תפקיד בהצתה.

בעוד החקירה נמשכת, התושבים והרשויות ממתינים לתשובות לגבי האחריות לאסון הנוכחי ולצעדים שיינקטו כדי למנוע אסונות דומים בעתיד. המקרה מדגיש את הצורך הדחוף באיזון בין אמינות אספקת החשמל לבין בטיחות הציבור, במיוחד באזורים המועדים לשריפות.

YOU MIGHT ALSO LIKE