ההשפעה החיובית והמפתיעה של במבליק על הקורונה
מחקר שנעשה בבית חולים אוניברסיטאי באיראן מצא שתמצית שורש שוש, או ליקריץ, סייע לחולים בקורונה להשתחרר מטיפול נמרץ מהר יותר

מחקר חדש מאיראן מצביע על פוטנציאל מבטיח של שוש קירח – המוכר בשם ליקריץ או במבליק - בטיפול בחולי קורונה. בניסוי קליני שנערך ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים האוניברסיטאי אלזהרה, נבדקה השפעת תמצית שורש שוש על 51 חולים במצב קשה.

התוצאות היו מעודדות: המטופלים שקיבלו במבליק השתחררו מטיפול נמרץ כעבור 13.1 ימים בממוצע, לעומת 25 ימים בקבוצת הביקורת. עם זאת, לא נמצא הבדל משמעותי בשיעורי התמותה או במשך הזמן שנדרש להנשמה מלאכותית.

ליקריץ | צילום: Getty Images

המנגנון המוצע מאחורי היעילות של ליקריץ קשור לתכונותיו האנטי-דלקתיות. בזמן המחלה, הגוף משחרר חלבונים דלקתיים (ציטוקינים) להילחם בנגיף. לעתים, תגובה זו מופרזת ויוצרת "סערת ציטוקינים" מסוכנת. החוקרים משערים כי הפלבונואידים בשוש עוזרים למתן תגובה זו.

מחקר נוסף שבדק 213 מאושפזים הראה שסירופ שוש קיצר את משך האשפוז בכיומיים. ממצאים אלה מרמזים שמאכלים אנטי-דלקתיים אחרים עשויים גם להועיל, אם כי המחקר בתחום מעורב. לדוגמה, כורכומין נמצא כמבטיח, בעוד שג'ינג'ר לא הראה השפעה משמעותית.

מאכלים עשירים בנוגדי חמצון כמו פירות יער, ירקות עליים, דגים שמנוניים ואגוזים, וכן מזונות עשירים בוויטמין D ואבץ, עשויים לתמוך במערכת החיסון. עם זאת, ה-CDC ממשיך להדגיש את חשיבות החיסון, ההיגיינה והריחוק החברתי כאמצעי המניעה העיקריים.

המסקנה: בעוד שתזונה בריאה ועשירה במרכיבים אנטי-דלקתיים עשויה לתמוך בהחלמה מנגיף הקורונה, היא צריכה להיות חלק ממכלול אמצעי המניעה והטיפול המקובלים.

YOU MIGHT ALSO LIKE