עימות ברכבת התחתית: ראש עיריית ניו יורק מזהיר את "הגרדיאן איינג'לס" לא להתערב בעבודת המשטרה
על רקע רצח מזעזע ברכבת התחתית, ארגון המתנדבים חוזר לסיורים; ראש העיר אדמס: "אל תחצו את הגבולות כמו שעשיתם לפני כמה חודשים

מתיחות מתפתחת בניו יורק בין ראש העיר אריק אדמס לבין "מלאכי השומרים" (Guardian Angels), קבוצת מתנדבים לביטחון הציבור, על רקע החלטתם לחדש את הסיורים ברכבת התחתית בעקבות מקרה מזעזע בו אישה נרצחה לאחר שהוצתה ברכבת F בברוקלין.

"אם קרטיס [סליווה] רוצה לחזור למערכת הרכבת התחתית, אם הוא רואה משהו, שידווח עליו ושיעשה משהו," אמר אדמס ביום שלישי. "אבל אל תחצו את הגבולות, כמו שעשיתם לפני כמה חודשים כשעצרתם אדם חף מפשע. תנו למשטרה לעשות את עבודתה."

 

קרטיס סליווה, שהתמודד לראשות העיר ב-2021 מטעם המפלגה הרפובליקנית וצפוי להתמודד שוב בבחירות הקרובות, מנהל מאבק ארוך שנים מול הממסד העירוני על תפקידם של המתנדבים בשמירה על הביטחון

 

אדמס מתייחס לאירוע מביך שהתרחש בפברואר, כאשר חברי הקבוצה תקפו אדם בטיימס סקוור לאחר שהאשימו אותו בטעות בגניבה מחנות. האירוע המוזר שודר בשידור חי בעת שמנהיג הקבוצה, קרטיס סליווה, התראיין לשון האניטי בפוקס ניוז.

על פי התוכנית החדשה, צוותים של שלושה מתנדבים יסיירו ברכבות ויערכו בדיקות רווחה לחסרי בית, יחלקו מים וידווחו על בעיות למשטרת ניו יורק (NYPD). הקבוצה אף פרסמה מודעות בקרונות הרכבת בניסיון לגייס חברים חדשים.

"אני מוצא מתמיה שאריק אדמס רוצה להרתיע מתנדבים המספקים עזרה למספר חסר תקדים של חסרי בית הסובלים ברכבת התחתית שלנו מדי יום," הגיב סליווה לדברי ראש העיר, והדגיש כי הקבוצה אינה מבצעת מעצרים.

סליווה, שהתמודד לראשות העיר ב-2021 מטעם המפלגה הרפובליקנית וצפוי להתמודד שוב בבחירות הקרובות, מנהל מאבק ארוך שנים מול הממסד העירוני על תפקידם של המתנדבים בשמירה על הביטחון.

אדמס, בתדרוך השבועי שלו, הדגיש את הירידה בנתוני הפשיעה בעיר, באומרו שלמרות כמה אירועים מטרידים, ניו יורק עדיין בטוחה באופן כללי. "הפשיעה לא מזנקת במערכת הרכבת התחתית," אמר אדמס. "יש לנו כמה אירועים בפרופיל גבוה שמטרידים אותנו מאוד, אבל באופן כללי, הפשיעה נמצאת בשפל."

המתח בין "מלאכי השומרים" לרשויות משקף דילמה רחבה יותר בערים גדולות לגבי תפקידם של ארגוני מתנדבים בשמירה על הביטחון הציבורי. בעוד שתומכי הקבוצה רואים בה כוח עזר חיוני במאבק בפשיעה, מבקריה טוענים שפעילותה עלולה ליצור בלבול ואף להוביל לאירועים מסוכנים של עשיית דין עצמית.

הקבוצה, שנוסדה ב-1979 על ידי סליווה, הפכה לסמל שנוי במחלוקת של התגובה האזרחית לפשיעה בניו יורק. חבריה, הלבושים בחולצות אדומות ובכומתות אדומות מזהות, הפכו לחלק בלתי נפרד מנוף העיר, אך פעילותם מעוררת דיון מתמשך על הגבול העדין שבין מעורבות קהילתית לבין התערבות בעבודת רשויות החוק.

YOU MIGHT ALSO LIKE