"הפחד להיות יהודי בקמפוס": סטודנטים חושפים אנטישמיות קשה באוניברסיטאות העיר ניו יורק
בדיון סוער במועצת העיר, סטודנטים יהודים מתארים איומים והטרדות; המחוקקים מאשימים: "הנהלת CUNY לא עושה מספיק להגנת הסטודנטים"

סטודנטים יהודים באוניברסיטאות העיר ניו יורק (CUNY) חשפו אתמול (שני) מקרים מזעזעים של אנטישמיות בקמפוס, במהלך דיון סוער במועצת העיר. בדיון, שבו נכח גם נשיא האוניברסיטה פליקס מאטוס רודריגז, הוטחה ביקורת חריפה על התנהלות ההנהלה בטיפול בתופעות השנאה במוסד.

"נאמר לי להוריד את שרשרת מגן הדוד שלי בקמפוס," סיפר אחד הסטודנטים בעדות מצמררת. "הבנתי שהביטחון שלי בבית הספר לא יכול להיות מובטח." סטודנט אחר תיאר כיצד כונה "תומך בג'נוסייד" רק בגלל שהעז למחות נגד אנטישמיות בהפגנות בקמפוס.

 

ביקורת חריפה על התנהלות ההנהלה בטיפול בתופעות השנאה במוסד. נשיא האוניברסיטה פליקס מאטוס רודריגז

 

חברי מועצת העיר מתחו ביקורת חריפה על רודריגז, שלא הצליח לספק נתונים על מספר התלונות שהוגשו על ידי סטודנטים וסגל, או לציין האם ננקטו צעדים משמעתיים נגד חברי סגל כלשהם. "זה פשוט לא מספק. לא מספיק פשוט להופיע," אמרה חברת המועצה ג'ולי מנין.

הדיון התקיים על רקע דו"ח עצמאי שהוזמן על ידי המושלת קתי הוקול, אשר מצא כי האוניברסיטה נדרשת לשינוי מקיף במדיניותה כדי להתמודד עם מספר "מדאיג" של אירועים אנטישמיים. הדו"ח, שנערך על ידי השופט העליון לשעבר ג'ונתן ליפמן, כלל 13 המלצות לשיפור, כולל שדרוג מערכת התלונות, שינוי בשיטות הגיוס והכשרה של קציני גיוון ומרצים.

הסטודנטים בדיון התחננו בפני CUNY לאמץ את ההגדרה של הברית הבינלאומית לזכר השואה (IHRA) לאנטישמיות, המגדירה אותה כ"תפיסה מסוימת של יהודים, שעשויה להתבטא כשנאה כלפי יהודים. ביטויים רטוריים ופיזיים של אנטישמיות מופנים כלפי יחידים יהודים או לא יהודים ו/או רכושם, כלפי מוסדות קהילה יהודיים ומתקני דת".

המצב החמיר משמעותית מאז מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר 2023. מפגינים אנטי-ישראלים תועדו מקניטים סטודנטים יהודים לגבי החטופים, ומנהלי מכללת ברוך של CUNY אף אמרו לסטודנטים שאינם יכולים "להבטיח את ביטחונם" אם יקיימו אירוע לציון ראש השנה היהודי.

 

הדיון התקיים על רקע דו"ח עצמאי שהוזמן על ידי המושלת קתי הוקול, אשר מצא כי האוניברסיטה נדרשת לשינוי מקיף במדיניותה כדי להתמודד עם מספר "מדאיג" של אירועים אנטישמיים

 

רודריגז טען כי תוכנית לשדרוג מערכת התלונות נמצאת בתהליך, וכי הוא מנסה להאיץ את השקתה. הוא הדגיש פעולות נוספות שננקטו במערכת האוניברסיטאית, הכוללת 25 קמפוסים, כולל שכירת שומרים פרטיים, השקת מערכת לניהול מקרים, סקרי סטודנטים וקמפיינים לשילוב. בנוסף, הוא ציין כי "קבוצת עבודה לחופש הביטוי" תבהיר את מדיניות בית הספר בנושא חופש הדיבור.

CUNY, המקבלת מימון של 975,381 דולר מהעיר ו-2.1 מיליארד דולר מהמדינה, חוותה גל של אירועים אנטישמיים מאז מתקפת חמאס והמלחמה בעזה. חבר מועצת העיר אריק דינוביץ, יו"ר ועדת ההשכלה הגבוהה, הדגיש: "אנחנו רוצים CUNY שהיא בטוחה ומזמינה לכל הסטודנטים. השיחות האלה הופכות מאתגרות מאוד כשהנתונים לא קיימים, או שהם קיימים אבל לא משתפים אותם."

סטודנט יהודי סיכם את המצב בכאב: "כל מה שאני מבקש הוא שסטודנטים יהודים יזכו לאותו כבוד וכבוד שכל סטודנט אחר היה מקבל." נותר לראות האם הביקורת הציבורית והדו"ח העצמאי יובילו לשינוי משמעותי במדיניות האוניברסיטה ובהגנה על הסטודנטים היהודים.

YOU MIGHT ALSO LIKE