סקר שנערך באפריל במכללת סיינה חשף כי כשני שלישים מתושבי ניו יורק מתנגדים לתוכנית. עם זאת, בערים אחרות בעולם, תוכניות דומות שנתקלו תחילה בהתנגדות נחשבות כיום לאפקטיביות בהפחתת עומסי תנועה וזיהום אוויר
המושלת קתי הוקול, שהקפיאה את התוכנית בחודש יוני, הודיעה על הפחתת האגרה מ-15 ל-9 דולר כדי להקל על התושבים. לפי התוכנית המעודכנת, האגרה תעלה בהדרגה ל-12 דולר תוך שלוש שנים, ול-15 דולר עד 2031. ההכנסות השנתיות צפויות להגיע לכ-500 מיליון דולר בשלוש השנים הראשונות, לעומת מיליארד דולר בתוכנית המקורית.
אולם התוכנית עדיין עומדת בפני אתגרים משמעותיים. הנשיא הנבחר דונלד טראמפ התנגד בחריפות לתוכנית, בטענה שהיא תרחיק תיירים ממנהטן ותפגע בעסקים. הוא הבטיח לבטל אותה כאחת מפעולותיו הראשונות בתפקיד, אם כי אפשרויותיו מוגבלות לאחר האישור הפדרלי.
בנוסף, תשע תביעות משפטיות מאיימות על התוכנית, כולל תביעות מצד מדינת ניו ג'רזי, איגוד מורים משפיע וקואליציה של תושבי העיר. קבוצה אחת של מתנגדים אף הגישה בקשה לצו מניעה נגד התקדמות התוכנית.
"תוכנית אגרת הגודש החדשה עדיין מזיקה לכלכלה, תגרום להפרעות בשרשרת האספקה ותעלה את מחירי המוצרים עליהם מסתמכים משקי בית בחמשת הרובעים ופרבריהם," אמרה קנדרה המס, נשיאת איגוד המשאיות של ניו יורק.
מומחים טוענים כי תוצאות התוכנית בניו יורק ישמשו כתבנית או כאזהרה לערים אמריקאיות אחרות עם מטרות תחבורה דומות. "בעוד שתקופת הסתגלות היא בלתי נמנעת, היתרונות ארוכי הטווח לניידות עירונית, איכות האוויר וחוסן אקלימי הם משמעותיים וישפיעו על הדורות הנוכחיים והעתידיים," כתבה חימנה גונזלס-רמירז, פרופסור המתמחה בכלכלה סביבתית באוניברסיטת מנהטן.
סקר שנערך באפריל במכללת סיינה חשף כי כשני שלישים מתושבי ניו יורק מתנגדים לתוכנית. עם זאת, בערים אחרות בעולם, תוכניות דומות שנתקלו תחילה בהתנגדות נחשבות כיום לאפקטיביות בהפחתת עומסי תנועה וזיהום אוויר, תוך יצירת הכנסות למימון שיפורים בתחבורה הציבורית.
ג'אנו ליבר, המנכ"ל של ה-MTA, הביע התלהבות מהאישור הסופי: "זהו רגע מרגש. כולם יודעים שזו הייתה דרך ארוכה להגיע לנקודה הזו." התוכנית, שהוצעה לראשונה בשנות ה-50 על ידי הכלכלן ויליאם ויקרי מאוניברסיטת קולומביה, עומדת סוף סוף להפוך למציאות, אם כי עדיין נותר לראות כיצד תשפיע על חיי היומיום של תושבי ניו יורק ועל עתיד התחבורה העירונית באמריקה.