השופט חואן מרצ'אן נענה היום (שישי) לבקשת הנשיא הנבחר דונלד טראמפ והעניק לצוות ההגנה שלו אפשרות להגיש בקשה לביטול כתב האישום בפרשת תשלומי השתיקה. במקביל, הסיר השופט מלוח הזמנים את מועד גזר הדין שנקבע ל-26 בנובמבר, בעקבות בקשה משותפת של ההגנה והתביעה.
עורך דינו של טראמפ, טוד בלאנץ', שמונה לאחרונה לתפקיד סגן התובע הכללי, טען בפני בית המשפט כי "ב-5 בנובמבר 2024, העם האמריקאי הוציא צו שגובר על המוטיבציות הפוליטיות של התביעה". לדבריו, "המשך התיק יערער את יציבות המערכת הממשלתית כולה, הן בענייני חוץ והן בענייני פנים."
הנשיא לשעבר דונלד טראמפ (משמאל) מגיע ליום הראשון של משפטו בבית המשפט הפלילי במנהטן בניו יורק ב-15 באפריל 2024. השופט חואן מרצ'אן מצטלם בלשכתו ב-14 במרץ 2024 בניו יורק.
התובע המחוזי של מנהטן, אלווין בראג, הגיש מצדו בקשה לדחות את המשך ההליכים עד שנת 2029. בראג הודיע כי יתנגד לבקשת הביטול של ההגנה, אך הביע נכונות לשמוע את טיעוניהם.
סטיבן צ'אנג, דובר טראמפ והמיועד לתפקיד מנהל התקשורת בבית הלבן, הגדיר את החלטת השופט כ"ניצחון מכריע". "התיק המזויף במנהטן מושהה כעת לחלוטין וגזר הדין נדחה," אמר צ'אנג. "הנשיא טראמפ זכה בניצחון סוחף כאשר העם האמריקאי הוציא צו להחזירו למשרה ולהיפטר מכל שרידי תיקי ציד המכשפות."
טראמפ, שנמצא אשם באפריל על ידי חבר מושבעים ב-34 סעיפי זיוף רשומות עסקיות בדרגה ראשונה, טוען כי יש לבטל את ההרשעה לאור החלטת בית המשפט העליון בנוגע לחסינות נשיאותית משמעותית מפני העמדה לדין על מעשים רשמיים בתפקיד.
השופט מרצ'אן קבע כי על צוות ההגנה להגיש את הבקשה לביטול עד ה-2 בדצמבר, ועל התביעה להגיב עד ה-9 בדצמבר. ההחלטה מגיעה בשבועות האחרונים לפני השבעתו של טראמפ כנשיא ה-47 של ארצות הברית.
אנשי טראמפ פירשו את בקשת בראג לדחייה כ"כישלון מוחלט של התביעה" וטענו כי המשמעות היא שהתיק "למעשה הסתיים". עם זאת, בראג עדיין מתעקש על המשך ההליכים, גם אם בעיתוי מאוחר יותר.
ההתפתחות הדרמטית בתיק מנהטן מגיעה במקביל להליכים משפטיים אחרים נגד טראמפ, כולל התיק הפדרלי שהוגש על ידי התובע המיוחד ג'ק סמית בנוגע לאירועי ה-6 בינואר 2021 והניסיונות הנטענים לבטל את תוצאות בחירות 2020.