
"הבהרת וסטנדרטיזציה של שפת תוויות התאריך היא אחת השיטות החסכוניות וההגיוניות ביותר להפחתת בזבוז מזון," אמרה אמילי ברוד לייב, מנהלת הקליניקה למדיניות מזון בבית הספר למשפטים של הרווארד
על פי נתוני משרד החקלאות האמריקאי, התאריך "לשיווק עד" הוא חלק ממערכת ניהול מלאי, אך צרכנים רבים מבלבלים אותו עם סימונים אחרים המיועדים לציין טריות או איכות מיטבית. ארגון ReFED מעריך כי חוסר העקביות בתיווי גורם ל-7% מבזבוז המזון. משק בית אמריקאי ממוצע מבזבז כ-1,300 דולר בשנה על מזון שלא נאכל.
החוק החדש יצמצם את סימוני התאריכים לשתי קטגוריות ברורות בלבד:
- "הטוב ביותר לשימוש (או להקפאה) עד" - יתייחס לאיכות המזון המיטבית
- "להשתמש (או להקפיא) עד" - יבהיר מתי המזון לא יהיה בטוח לאכילה אלא אם כן יישמר בהקפאה
"הבהרת וסטנדרטיזציה של שפת תוויות התאריך היא אחת השיטות החסכוניות וההגיוניות ביותר להפחתת בזבוז מזון," אמרה אמילי ברוד לייב, מנהלת הקליניקה למדיניות מזון בבית הספר למשפטים של הרווארד. "אני נרגשת לראות את המנהיגות שהפגינו המחוקקים בקליפורניה והמושל ניוסום בחקיקת AB 660 ככלי להתמודדות הן עם רעב והן עם ההשפעות הסביבתיות של בזבוז מזון."
מעבר לחיסכון הכספי המשמעותי, לחוק יש גם השלכות סביבתיות חשובות. מזון מבוזבז שאינו עובר קומפוסטציה מייצר גזי חממה חזקים כמו מתאן בהתפרקותו במטמנות, ותורם להתחממות כדור הארץ ולאירועי מזג אוויר קיצוניים.
מדלין קיטינג, פעילה בכירה בתחום בזבוז המזון במועצה להגנת משאבי הטבע (NRDC), מאמינה כי להחלטה תהיה השפעת גל חיובית ברחבי המדינה. "בהיותה הראשונה במדינה שמעבירה חקיקה מסוג זה, קליפורניה מציבה תקדים ברור לחקיקה דומה ברמה הפדרלית," אמרה.
החוק זכה לתמיכה רחבה מקיר לקיר, כולל מקובעי מדיניות משתי המפלגות, בנקי מזון, רשויות מקומיות, ארגוני הצלת מזון וקבוצות סביבתיות. קליפורניה, שכבר מובילה בחקיקה ידידותית לסביבה כמו איסור על פלסטיק מסוים ועידוד אימוץ רכבים חשמליים, צפויה שוב להוות מודל למדינות אחרות בארצות הברית.