לפי הדיווח, כ-10,000 חיילי עילית מצפון קוריאה נשלחו לאזור קורסק שברוסיה, הגובל בגבול הצפוני של אוקראינה, במטרה לסייע לכוחות הרוסיים לכבוש מחדש שטחים שנתפסו על ידי אוקראינה. המהלך האמריקאי מגיע חודשיים לפני כניסתו הצפויה של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ לבית הלבן, אשר הביע את כוונתו לסיים את המלחמה.
ולדימיר פוטין הזהיר בעבר כי שימוש בטילי ATACMS בשטח רוסיה מהווה "קו אדום" עבורו. בספטמבר הוא הכריז כי תקיפה כזו "משנה את מהות הסכסוך", ורמז על אפשרות לתגובה חריפה
טילי ATACMS, שטווח הפעולה שלהם מגיע עד כ-300 קילומטרים, מצוידים בראשי נפץ קונבנציונליים או תחמושת מצרר. עד כה, ממשל ביידן התנגד בתוקף לשימוש בטילים אלה נגד יעדים בתוך רוסיה מחשש להסלמה מצד הקרמלין. ואולם, הגעתם של הכוחות הצפון קוריאניים לאזור קורסק באוקטובר, שם השיקה אוקראינה מתקפת פתע באוגוסט, נתפסה כהסלמה משמעותית במערב והובילה לשינוי המדיניות.
בכיר אמריקאי אמר כי המהלך נועד להבהיר למנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און כי פריסת הכוחות הייתה "טעות יקרה". המאמץ האוקראיני הראשוני צפוי להתמקד באזור קורסק וסביבתו, עם אפשרות להתרחבות בהמשך.
הבית הלבן מעוניין להציב את אוקראינה בעמדת מיקוח חזקה ככל האפשר לקראת שיחות השלום שהנשיא החדש צפוי להוביל בתחילת כהונתו. עוד לפני הבחירות, ביידן התחייב להגביר את הסיוע לאוקראינה במאמץ לחזק את מורשתו לפני עזיבתו את התפקיד.
"הנשיא ביידן מחויב להבטיח שכל דולר שעומד לרשותנו יועבר לאוקראינה בין עכשיו ל-20 בינואר," אמר מזכיר המדינה אנתוני בלינקן לכתבים בבריסל, שם נפגש עם עמיתים אירופאים לדון בתמיכה באוקראינה לאחר ניצחונו של טראמפ.
בכיר אמריקאי אמר כי המהלך נועד להבהיר למנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און כי פריסת הכוחות לצד כוחותיו של פוטין הייתה "טעות יקרה"
ולדימיר פוטין הזהיר בעבר כי שימוש בטילי ATACMS בשטח רוסיה מהווה "קו אדום" עבורו. בספטמבר הוא הכריז כי תקיפה כזו "משנה את מהות הסכסוך", ורמז על אפשרות לתגובה חריפה. בהמשך אותו חודש, רוסיה עדכנה את דוקטרינת הנשק הגרעיני שלה במה שפורש כאיום מרומז נגד שימוש בנשק אמריקאי ארוך טווח על אדמת רוסיה.
לפי גורמים בממשל האמריקאי, החששות מהסלמה רוסית בתגובה לסיוע צבאי מערבי פחתו עם הזמן, שכן מערכות נשק רבות סופקו לאוקראינה ללא תגובת נגד משמעותית. עם זאת, המלאי של טילי ATACMS מוגבל, ולפנטגון אין הרבה טילים נוספים לספק מבלי לפגוע במוכנות הצבאית האמריקאית.
בפגישת מנהיגי אסיה-פסיפיק בפרו ביום שישי, ביידן נפגש עם ראש ממשלת יפן וישיבה שיגרו ונשיא דרום קוריאה יון סוק-יול. בהצהרה משותפת, השלושה "גינו בחריפות" את פריסת הכוחות הצפון קוריאניים ברוסיה, וציינו כי אספקת תחמושת וטילים בליסטיים היא "חמורה במיוחד" בהתחשב במעמדה של רוסיה כחברה קבועה במועצת הביטחון של האו"ם.