בעל העיתון ה'לוס אנג'לס טיימס' הודיע כי הוא עובד על שינוי בהרכב העורכים הראשיים במערכת – זאת במטרה שהעיתון ייצג "את כל הקולות".
ביום ראשון, ד"ר פטריק סון-שיונג כתב על חשיבות שיתוף דעות שונות כדי לקדם "אמון בתקשורת" בעקבות ניצחונו המוחץ של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ.
"גאה שפרסמנו את המכתב הזה מאחד הקוראים שלנו ב-X. כאשר הנשיא זכה בקולות של רוב האמריקאים, אז חייבים לשמוע את כל הקולות. אפעל להפוך את העיתון והתקשורת שלנו להוגנים ומאוזנים כך שכל הקולות יישמעו ונוכל להחליף בכבוד את דעותיו של כל אמריקאי... משמאל לימין למרכז. בקרוב. מערכת חדשה. אמון בתקשורת הוא קריטי לדמוקרטיה חזקה", פרסם סון-שיונג ב-X.
סון-שיונג נראה מתייחס למדור "מכתבים למערכת" אותו שיתף מחדש ב-X שכלל גם ביקורת וגם שבחים למאמרו של הטור LZ גרנדרסון, שכותרתו: "אין תעלומה. נשים לבנות העניקו לטראמפ את הבחירות".
ביום חמישי, הוא פרסם באופן דומה: "העם האמריקאי אמר את דברו ו'לוס אנג'לס טיימס' ייקח את ההובלה בסיקור עובדתי ומאוזן בזמן שהמדינה מרפאת את הפילוג שלה".
סון-שיונג גם שיתף מחדש קליפ שלאחר הבחירות מסקוט ג'נינגס של CNN בו הפרשן כתב: "3:38 בבוקר - מהרהר בניצחונו של טראמפ והתבוסה הקרבה של האריס. לטראמפ יש מנדט. האשליה המאוחרת של תנופת האריס נופצה על ידי אמריקאים רגילים מהמעמד העובד מכל הגזעים".
3:38am - reflecting on Trump’s impending victory and coming Harris concession. Trump has a mandate. The late stage mirage of Harris momentum was crushed by regular working class Americans of all races. pic.twitter.com/A1S4WuxOMz
— Scott Jennings (@ScottJenningsKY) November 6, 2024
ה'לוס אנג'לס טיימס' ספג ביקורת חריפה בחודש שעבר לאחר שמערכת העיתון לא תמכה במועמד לנשיאות, זאת בפעם הראשונה מאז 2008.
לאחר החדשות הללו, עורכת המאמרים מריאל גרזה טענה שכבר נכתבה טיוטת תמיכה בסגנית הנשיא קמלה האריס, אך הבעלים ביטל אותה.
"אני מתפטרת כי אני רוצה להבהיר שאני לא בסדר עם זה שאנחנו שותקים", אמרה גרזה באותה עת. "בזמנים מסוכנים, אנשים ישרים צריכים לעמוד על שלהם. זו הדרך שלי לעמוד על שלי".
העיתונאים הוותיקים רוברט גרין וקרין קליין התפטרו גם הם בעקבות החדשות.
לפי סון-שיונג, ההחלטה התקבלה לאחר שמערכת העיתון סירבה לכתוב ניתוח מאוזן של שני המועמדים ומדיניותם.
הוא כתב ב-X: "המערכת קיבלה הזדמנות לנסח ניתוח עובדתי של כל המדיניות החיובית והשלילית של כל מועמד במהלך כהונתם בבית הלבן, ואיך מדיניות זו השפיעה על האומה. בנוסף, המערכת התבקשה לספק את הבנתם לגבי המדיניות והתוכניות שהביעו המועמדים במהלך הקמפיין הזה והשפעתם הפוטנציאלית על האומה בארבע השנים הבאות. בדרך זו, עם מידע ברור וא-מפלגתי זה זה לצד זה, הקוראים שלנו יכלו להחליט מי יהיה ראוי להיות נשיא בארבע השנים הבאות".
"במקום לאמץ דרך זו כפי שהוצע, המערכת בחרה לשתוק ואני קיבלתי את החלטתם", הסתיימה ההודעה.