קמלה האריס עשויה לגרוף ניצחון סוחף אם הסקרים ממעיטים בהערכת הדמוקרטים באותו אופן שעשו ב-2022, לפי פרשן הסקרים של CNN הארי אנטן.
לפני אנטן, הסקרים החסירו בממוצע 4 נקודות לדמוקרטים בבחירות האמצע, שבהן הם זכו ב-51 מושבים בסנאט בעוד שהרפבוליקנים זכו בבית הנבחרים.
הניתוח של אנטן הראה שאם הסקרים שוב פעם ממעיטים בערכם של הדמוקרטים, האריס עשויה לזכות ב-319 אלקטורים לעומת 2019 עבור טראמפ – מה שאומר שהיא תנצח בכל מדינות המפתח ותזכה בנשיאות.
האריס | צילום: Getty Images
אין לשכוח שגם בבחירות בשנת 2016, הסקרים לא העריכו נכון את התמיכה בדונלד טראמפ, שזכה ב-30 מדינות, וכך גם בשנת 2020, כשזכה ב-25 מדינות.
לפי הניתוח, הסקרים הטובים ביותר של הרפובליקנים היו בממוצע 8 נקודות טובים יותר מאשר ב-2020 בפנסילבניה, מישיגן וויסקונסין.
בינתיים, השנה, כשטראמפ נמצא מאחורי האריס בנקודה אחת בלבד, הסקרים הטובים ביותר שלו מראים שהוא 3 נקודות מעל ממוצע הסקרים בשלוש מדינות אזור האגמים הגדולים. אבל לפי אנטן, לא סביר שהסקרים שוב ממעיטים בערכו של טראמפ השנה מכיוון שאף מפלגה לא הוערכה בחסר בסקרים במדינות המתנדנדות בשלושה מחזורי בחירות לנשיאות רצופים מאז לפחות 1972.
למעשה, לפי אנטן, הסקרים עבור טראמפ במדינות המתנדנדות עשויים להיות "טובים מדי", ובמציאות עשויים להחסיר מהתמיכה האמיתית כלפי האריס.
"הנה השורה התחתונה", הוא אמר. "אני חושב שהרבה אנשים מניחים שדונלד טראמפ לא מיוצג כראוי בסקרים, אבל כשאני מסתכל על הראיות, אני חושב שיש אנשים שממעיטים בערך של הרעיון שאולי קמלה האריס היא זו שרואה חוסר בסקרים".
ב-2020, הסקרים הראו שהנשיא ג'ו ביידן מוביל בפער גדול על הנשיא דאז טראמפ. ממש לפני הבחירות, ביידן הוביל ב-8.4 נקודות בממוצע של FiveThirtyEight וב-7.2 נקודות בממוצע של RealClearPolitics. עם זאת, הוא ניצח בהצבעה הפופולרית בפחות מ-4.5 נקודות - בדיוק מספיק לניצחון באלקטורים.
האגודה האמריקאית למחקר דעת קהל הגדירה את הטעות בסקרים ב-2020 כגדולה ביותר ב-40 שנה, כאשר הסקרים העריכו ביתר את היתרון של ביידן בשבועות האחרונים.
באופן דומה, ב-2016, FiveThirtyEight נתן להילרי קלינטון 71 אחוז סיכוי לנצח, אך היא בסופו של דבר הפסידה באלקטורים למרות שניצחה בהצבעה הפופולרית.
סקוט קיטר, עמית בכיר במרכז המחקר פיו, אמר השבוע שהסקרים ב-2020 ו-2016 היו לא מדויקים כי תומכי טראמפ נמנעים מהשתתפות בסקרים בשל חוסר אמון במוסדות כמו התקשורת המרכזית וארגוני סקרים.
"לתומכי טראמפ עשוי להיות פחות אמון במוסדות שעורכים סקרים אלה. אם הם בוחרים שלא להשתתף בגלל חוסר אמון זה, תמיכתם לא נתפסת במדויק," אמר קיטר.