נפילתו של התובע הפרוגרסיבי של מחוז לוס אנג'לס
בארבע שנים מאז כניסתו לתפקיד בזכות דחיפה מדמוקרטים כמו קמלה האריס וג'ורג' סורוס, רמות הפשיעה במחוז זינקו וביטחון התושבים צנח

התובע המחוזי הפרוגרסיבי של לוס אנג'לס ג'ורג' גאסקון, שנבחר לתפקיד בשנת 2020 ברקע גל רפורמה במערכת המשפט שריכך את המושג 'פלילי', מפגר כעת אחר יריבו השמרני, נייתן הוכמן, ב-30 נקודות. כך עולה מהסקרים האחרונים.

הוכמן, תובע פדרלי לשעבר, ניצל את הדאגה הציבורית הגוברת בנושא הביטחון, ונוהג לבקר את גישתו של גאסקון לרפורמת המשפט, במיוחד את סירובו לדרוש עונש מוות במקרים מסוימים ואת השימוש במה שהוכמן מכנה מדיניות ענישה מקלה.

התובע המחוזי ג'ורג' גאסקון | צילום: AP

הוכמן מיצב את עצמו במרוץ כ"קשוח כלפי פשיעה", תוך הדגשת מחויבותו להשבת הסדר בלוס אנג'לס, שם מספר אירועים פליליים בולטים מטרידים את הבוחרים.

הסקרים משקפים חוסר שביעות רצון נרחב בקרב הבוחרים. סקר של אוניברסיטת ברקלי, בחסות משותפת עם ה'לוס אנג'לס טיימס', מראה שהוכמן מוביל עם 51 אחוז מהבוחרים, בעוד גסקון מפגר עם 21 אחוז ו-28 אחוז אומרים שהם עדיין מתלבטים. קמפיין הוכמן התמקד בשיעורי הפשיעה, והציג פרסומות עם עדויות מקורבנות פשיעה.

זהו שינוי דרמטי מהסביבה שבה נבחר גסקון לראשונה.

ב-2020, עם תמיכה מדמוקרטים לאומיים כמו סגנית הנשיא קמלה האריס ותורמים פרוגרסיביים כמו ג'ורג' סורוס, גאסקון רכב על גל לאומי של סנטימנט לרפורמה במשטרה. הוא מיד יישם מדיניות שביטלה את דמי הערבות והפחיתה את אוכלוסיית בתי הכלא במדינה.

"ג'ורג' גאסקון לא השתנה בכלל בארבע השנים האחרונות, אבל העולם סביבו השתנה דרמטית", אמר דן שנור, מומחה לתקשורת פוליטית ב-USC, בראיון ל'לוס אנג'לס טיימס'. תורמים שבעבר תמכו בגאסקון נעלמו ברובם, כאשר הוכמן גייס פי 11 כספים ממנו.

ג'ורג' גאסקון (שמאל) נייתן הכומן (ימין) | צילום: Getty Images, AP

בעוד גאסקון טוען שהבוחרים אינם צריכים לבחור בין רפורמה לביטחון, הקמפיין שלו מתקשה להדהד בקרב ציבור שמודאג יותר ויותר מהפשיעה העולה.

סקרים אחרונים מראים שבוחרי קליפורניה חרדים מאוד לגבי הביטחון הציבורי ותומכים באמצעים נוקשים נגד פשיעה כמו הצעה 36, בניגוד בולט לתנועת האחריותיות המשטרתית שרבים תמכו בה לפני ארבע שנים בלבד.

מקרה האחים מננדז מקבל זרקור מחדש

בנוסף למיקודיו של גאסקון, ההכרזה האחרונה שהוא עשוי לשקול מחדש את גזר הדין של אריק ולייל מננדז, שהורשעו ב-1989 ברצח הוריהם, ונידונו למאסר עולם ללא אפשרות שחרור מוקדם ב-1996.

משפחתם המורחבת התומכת בשחרורם, טוענת שהמודעות הגדולה יותר כיום להתעללות מינית הייתה עשויה להוביל לפסק דין שונה. בני המשפחה מאמינים שהאחים לא היו מורשעים ברצח מדרגה ראשונה אילו היו נשפטים היום.

האחים ביקשו מבית המשפט בשנה שעברה גזר דין מחודש, לאחר שהתגלו ראיות חדשות שתמכו בטענת ההגנה שהאב, חוסה מננדז, היה מתעלל מינית. משרד התובע המחוזי טרם הגיב לבקשה זו, אך גאסקון אמר בשבוע שעבר שהוא מתייחס אליה ברצינות.

בינתיים, הוכמן האשים את גאסקון בשימוש במקרה האחים מננדז כדי להסיח את הדעת מכישלונותיו בתפקיד, תוך שימוש במקרה הפרופיל הגבוה כדי להסיט את תשומת הלב מכתבה על מקרה רצח אחר, שבו נערה מתבגרת קיבלה הקלה ונאשמה שוב לאחר שחרורה.

YOU MIGHT ALSO LIKE