סטודנטים יהודים באוניברסיטת קולומביה הותקפו, הוחרמו והוטרדו בקמפוס בשנת הלימודים האחרונה, ורבים מאנשי הסגל סירבו להאמין לתלונותיהם או לפעול להפסקת הבעיה, כך נאמר בדו"ח חדש.
כוח משימה של חברי סגל שהוקם כדי לטפל באנטישמיות הגוברת בקמפוס מתח ביקורת חריפה על בית הספר על כך שלא הצליח לשים קץ לעוינות הנרחבת כלפי הסטודנטים היהודים שלו. הקבוצה הציעה הגדרה חדשה לאנטישמיות, הכוללת חגיגת אלימות נגד יהודים או ישראלים ואפליה נגדם על בסיס הקשרים שלהם לישראל. אם תאומץ, היא עשויה ליצור דרכים חדשות להעניש מפגינים פרו-פלסטינים. היא גם ממליצה על הדרכה בנושא הטיות כדי לזהות ולמנוע אנטישמיות בעתיד.
סטודנטים יהודים שהלכו בקמפוס או בקרבתו דיווחו שעקבו אחריהם, הורידו מהם שרשראות והצמידו אותם לקירות. חלקם הוצאו ממועדונים חברתיים וספורטיביים א-פוליטיים
הדו"ח נועד להגן על סטודנטים יהודים, להגן על מגוון דעות ולהפוך חלק מהניכור ההולך וגובר בקמפוס. הוא מגיע כאשר הסטודנטים חוזרים ללימודים, ועדה של בית הנבחרים האמריקאי ממשיכה לחקור אנטישמיות בקולומביה, ואנשי סגל וסטודנטים ברחבי המדינה מתכוננים להפרעות נוספות הקשורות למחאות נגד ישראל.
מוקדם יותר החודש, נשיאת קולומביה מינוש שפיק התפטרה לאחר קצת יותר משנה בתפקיד, בטענה שהתפקיד גבה מחיר מבני משפחתה. שלושה דיקנים פוטרו מוקדם יותר בקיץ לאחר שצולמו מזלזלים בחששות הסטודנטים לגבי אנטישמיות בקמפוס.
"זוהי הזדמנות להכיר בנזק שנגרם ולהתחייב לבצע את השינויים הנדרשים כדי לעשות טוב יותר," אמרה קטרינה ארמסטרונג, נשיאת קולומביה הזמנית, בהצהרה.
בתי ספר ברחבי המדינה מנסים להימנע מחזרה על הכאוס שליווה את ההפגנות הפרו-פלסטיניות בשנה שעברה. אוניברסיטת הרווארד ואוניברסיטת סטנפורד הפיקו גם הן דו"חות על אנטישמיות בקמפוס. בתי ספר מעדכנים קודי התנהגות כדי להגן על סטודנטים ולשמור על הסדר. החודש, אוניברסיטת ניו יורק אמרה שאפליה אנטי-ציונית עלולה להפר את כללי הסטודנטים ולגרור פעולה משמעתית.
כוח המשימה ראיין כמעט 500 סטודנטים ב-20 פגישות ומצא אנטישמיות נרחבת נגד סטודנטים בשטחי הקמפוס - במעונות, במועדונים ובכיתות - וברשתות החברתיות.
סטודנטית אחת, שהניחה מזוזה על דלת חדרה במעונות בהתאם להלכה היהודית, הפכה למטרה החל מאוקטובר כאשר אנשים החלו לדפוק על דלתה בלילה, דורשים ממנה להסביר את פעולות ישראל. היא עזבה את המעונות, נאמר בדו"ח.
סטודנטים יהודים שהלכו בקמפוס או בקרבתו דיווחו שעקבו אחריהם, הורידו מהם שרשראות והצמידו אותם לקירות. חלקם הוצאו ממועדונים חברתיים וספורטיביים א-פוליטיים כאשר המנהיגים חתמו על עצומה המגנה את מלחמת ישראל בעזה.
אסתר פוקס, פרופסור ליחסים בינלאומיים ומדעי המדינה, עמדה בראש כוח המשימה והשתתפה בחלק מפגישות ההקשבה. "הילדים היו מתוסכלים, הם היו עצובים, הם היו כועסים והם היו מאוכזבים," היא אמרה. "לא רק שהיו להם החוויות האלה, אלא שזה חשף הרבה מערכות שבורות באוניברסיטה."
בכיתה, דיווחים על איומים, לעג והדרה גרמו לחלק מהסטודנטים היהודים להימנע ממקצועות ומורים מסוימים. בבית הספר לבריאות הציבור, חבר סגל כינה תורמים יהודים לקולומביה "קפיטליסטים לבנים עשירים" ש"הלבינו" כסף באוניברסיטה, נאמר בדו"ח.
באפריל, לאחר שתומכים פרו-פלסטינים הקימו מאהל בקמפוס, סטודנטים יהודים דיווחו שהעוינות החריפה. מפגינים צעקו "7 באוקטובר יהיה כל יום בשבילכם"
חבר סגל אחד אמר לסטודנטית ישראלית שהיא שירתה ב"צבא של רוצחים", נאמר בדו"ח. אחר הציע שאין לאפשר ליוצאי צבא ישראלים ללמוד בקמפוס. בלתי אפשרי כמובן, כי השירות הצבאי הוא חובה עבור רוב הישראלים.
באפריל, לאחר שתומכים פרו-פלסטינים הקימו מאהל בקמפוס, סטודנטים יהודים דיווחו שהעוינות החריפה. מפגינים צעקו "7 באוקטובר יהיה כל יום בשבילכם", בהתייחסות להריגתם של כ-1,200 אנשים על ידי לוחמי חמאס ביום ההוא בסתיו שעבר.
"אנשים שישבת איתם בכיתה, שתית איתם, אכלת איתם ארוחת צהריים וערב, ביום למחרת הם אומרים שהם מקווים שכל המשפחה שלך תמות," אמר סטודנט אחד לכוח המשימה. "אם אני יכול לסכם את זה במילה אחת, זה שובר לב."
הגדרת אנטישמיות הגדרות שונות של אנטישמיות והכללתן של אנטי-ציונות היו נושא לוויכוח סוער בקמפוסים ברחבי המדינה. אנשים המתנגדים למדיניות ישראל ולפלישתה לעזה טוענים שהביקורת מבוססת על פוליטיקה - לא על דעות קדומות.
ג'וזף האולי, פרופסור לקלאסיקה בקולומביה ומבקר של ניהול המלחמה של ישראל בעזה, גינה את מה שהוא כינה ערבוב של ציונות עם כל היהודים. "הדרך הקלה ביותר להימנע מזה," הוא כתב בדוא"ל, "היא לזכור שאחד מהם הוא אידיאולוגיה פוליטית מודרנית ספציפית ואחד מהם הוא קבוצה גדולה, עתיקה ומאוד מגוונת והטרוגנית של אנשים המאוחדים על ידי קשרים משותפים של דת, אתניות ותרבות."
כוח המשימה של קולומביה אמר שהמונח "ציוני" משמש לעתים קרובות כמילת קוד ל"יהודי" והמליץ על הגדרה הכוללת אנטישמיות כ"חגיגת אלימות נגד יהודים או ישראלים; הדרה או אפליה על בסיס זהות יהודית או מוצא או קשרים אמיתיים או נתפסים לישראל."
בנוסף, כוח המשימה המליץ לייעץ למועדוני סטודנטים להימנע מפרסום הצהרות שאינן קשורות למשימותיהם, ולהדריך את הסגל, העוזרים במעונות והצוות לגבי אנטישמיות. פוקס השוותה זאת להדרכה שסייעה להקל על הטרדה מינית לנשים בקמפוס. כוח המשימה גם הציע שקולומביה תעריך מחדש את הנרטיב של המדכא-מדוכא שלדבריו השתרש בקמפוס, מחוזק לעתים קרובות על ידי משרדי גיוון, שוויון והכללה, ומתייג יהודים כבעלי פריבילגיות ולכן לא פגיעים.
באשר לתומכים הפרו-פלסטינים בקרב הסטודנטים באוניברסיטה, האולי כתב בדוא"ל שלו, "אני מקווה שנוכל לקיים שיחה רצינית על האווירה עבור אותם סטודנטים גם כן."