המלחמה בעזה יצרה מחלוקות בין הדמוקרטים בעיר ניו יורק, ביתה של האוכלוסייה היהודית הגדולה ביותר מחוץ לישראל. מחלוקות אלו ניכרות בהפגנות, בקמפוסים של מכללות ובפוליטיקה האלקטורלית.
שבעוד שהסכסוך ישראל-חמאס הוא כרגע נושא מפלג בפוליטיקה של ניו יורק, לא ברור אם הוא יישאר נושא דוחק עד מרוץ ראשות העיר בקיץ הבא. בכל מקרה, הנושא הדגיש את האינטראקציה המורכבת בין פוליטיקה מקומית, קונפליקטים בינלאומיים וקהילות מגוונות בעיר הגדולה ביותר באמריקה.
בראד לנדר, מבקר העיר שלאחרונה נכנס למרוץ לראשות העיר, הפך למוקד של מתח זה. כמי שמגדיר את עצמו כ"ציוני מתקדם", לנדר קרא להפסקת אש תוך הבעת דאגה הן לבני ערובה ישראלים והן לפלסטינים. עמדתו מתיישרת עם חלק מהדמוקרטים היהודים אך אינה פופולרית בקרב יהודים אורתודוקסים, שתמכו בראש העיר הנוכחי אריק אדמס ב-2021.
אדמס היה תומך חזק של ישראל, ביקר במדינה לפני התקפות חמאס ב-7 באוקטובר ונקט קו נוקשה נגד הפגנות פרו-פלסטיניות. חלק מבעלי בריתו היהודים של אדמס מטילים ספק בקשריו של לנדר ליהדות ובהתחברותו עם הסוציאליסטים הדמוקרטיים של אמריקה, שביקרו את ישראל.

חלק ממנהיגי היהודים משבחים את אדמס על תמיכתו הבלתי מתפשרת בישראל, בעוד אחרים מגנים על עמדתו המתקדמת של לנדר.
המרוץ לראשות העיר עשוי לראות מועמדים נוספים שעשויים להפוך את ישראל לנושא מרכזי, כולל המושל לשעבר אנדרו קואומו וחבר האסיפה זוהרן ממדאני, מוסלמי השוקל להתמודד.
הקול היהודי בניו יורק מגוון, החל מתושבי הצד המערבי העליון הליברלים ועד לקהילות החרדיות בברוקלין. חלק ממנהיגי היהודים משבחים את אדמס על תמיכתו הבלתי מתפשרת בישראל, בעוד אחרים מגנים על עמדתו המתקדמת של לנדר.
מנהיגים מוסלמים ומתקדמים ביקרו את תגובתו של אדמס למלחמה ולהפגנות. בעיר יש גם אוכלוסייה מוסלמית גדולה, המוסיפה רובד נוסף לדינמיקה הפוליטית.
לנדר טוען שהקמפיין שלו מתמקד בניהול עירוני טוב יותר ולא במדיניות חוץ. עם זאת, הערותיו בעבר על המזרח התיכון נבחנות בקפידה.