תאכלו את הירקות שלכם - לא את הכימיקלים שעליהם.
מומחים מציעים ששטיפת ירקות ופירות תחת מים מהברז אינה מספיקה כדי לנקות אותם מחומרי ההדברה וכימיקלים אחרים שעלולים להיות מסוכנים שהם נחשפים אליהם במהלך הגידול והקטיף.
התזונאית ג'סיקה שאנד הסבירה ל'ווג' הבריטי בשבוע שעבר, כי "הכימיקלים הנפוצים ביותר שמשתמשים בהם על פירות וירקות הם חומרים נגד עשבים, נגד פטריות, חומרי הדברה וחומרי חיטוי".
מחקר שנערך לאחרונה על ידי ארגון שפועל למען אספקת מזון נקי יותר, מצא ש-75% מהפירות והירקות הטריים הקונבנציונליים שנבדקו הכילו שאריות של כימיקלים שעלולים להיות מזיקים.
שאנד אמרה שהסרת הקליפה מפירות וירקות יכולה לעזור לנקות אותם מרעלים, אך זה גם מפשיט אותם מסיבים ומחומרים תזונתיים יקרי ערך אחרים. כדי להפחית את הסיכונים הללו, שאנד כללה בשגרת הבריאות שלה "דיטוקס" לירקות ופירות.
היא הסבירה ששטיפה נכונה של פירות וירקות יכולה להפחית את החשיפה למזהמים, במיוחד לכימיקלים המפריעים למערכת ההורמונלית. היא גם הדגישה כי מזון אורגני הוא יקר – אך אינו חסין לזיהומים כימיים, ואמרה שסלטים המגיעים בשקיות ומשווקים כ'שטופים ומוכנים לאכילה' הם גם כן חייבים ניקוי.
ואלו הם השלבים לניקוי יעיל של פירות וירקות, לדבריה של שאנד:
שאנד מסבירה, "חומץ תפוחים עשיר בתכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-מיקרוביאליות, הופך אותו למקור מזון טבעי אידיאלי לניקוי הירקות והפירות שלכם. אפשר גם להשתמש בסודה לשתייה - תוסיפו כפית אחת לשני כוסות מים".
חומץ תפוחים גם זכה לשבחים על תכונותיו הפוטנציאליות להורדת משקל - אך יש מעט הוכחות מדעיות לכך.
מברשות טוואשי, העשויות מסיבי דקל, שימושיות במיוחד להסרת לכלוך מירקות.