האם ידעת שהפרי הזה עושה פלאים לשיער שלך?
על אף שכולם נוטים לחשוב שהוא ירק, מדובר בפרי והוא עשיר בכל כך הרבה דברים טובים. הגיע הזמן לדבר על האבוקדו ועל כל היתרונות שהוא מביא לגוף שלנו ולשיער בפרט

אבוקדו הוא ללא ספק אחד המאכלים הכי טעימים ויצירתיים שיש. הוא משביע, משדרג כל מנה, ומהווה תוספת מושלמת להמון מנות ויש לו צבע ירוק מהמם. ולא רק שהפרי הזה טעים הוא גם מזין בטירוף. 

השומנים שיש באבוקדו הם חלק חיוני בכל ארוחה מכיוון שהם מספקים חומרים מזינים חשובים כמו ויטמין E, סיבים ואשלגן. יש לו שילוב של טעם דיי נייטרלי, ומרקם קרמי ויכול להיות שזו הסיבה לכך שאבוקדו הפך לפופולרי כל כך. אז נכון שיש לו קטע מרגיז שצריך לחכות שהוא יהיה בשל כדי ליהנות ממנו אבל אנחנו מוכנים לוותר לו, בצל כל היתרונות הללו. אז מה יש בפרי הזה שעושה אותו כל כך בריא? הנה סקופ על היתרונות הבריאותיים של האבוקדו, לפני שאתם פורסים את האבוקדו הבא שלכם על לחם, גוואקמולי או תוספת לסלט.

לאבוקדו יש יתרונות בריאותיים רבים שעוזרים לגוף שלנו לעבוד ולהרגיש טוב יותר, מהבטן והלב ועד העור והשיער.

אבוקדו עשיר בחומצות שומן אומגה 3
אבוקדו הוא מקור עשיר לחומצות שומן אומגה 3, סוג של שומן שהוכח כתומך בבריאות הלב, (דגים, שמן זית ואגוזים הם גם מקורות טובים לחומצות שומן אומגה 3. ) לפי כתב העת המדעי Circulation , מחקר גדול שנערך בקרב אנשים שלקחו כמוסות תוסף אומגה 3 חוו ירידה של 15 אחוזים מוות, התקף לב ושבץ: ירידה של 20 אחוז במוות "מכל סיבה הקשורה לבריאות": והפחתה של 45 אחוז ב"מוות פתאומי מהתקף לב". כתב העת מציין גם כי חומצות שומן אומגה 3 הוכחו כמפחיתות מעט את לחץ הדם במנוחה ומפחיתות את שומן הגוף, "שתיהן יכולות לשפר את בריאות הלב.

אבוקדו טוב לבטן שלכם
אבוקדו עשיר בסיבים, כאשר מנה אחת (50 גרם או שליש מאבוקדו) מכילה שבעה גרם סיבים, על פי ה- USDA . סיבים עוזרים לשמור על מערכת העיכול שלנו סדירה ומעודדים את הצמיחה של חיידקים טובים במעיים שלנו. לאחרונה, מחקר משנת 2021 ב- Journal of Nutrition מצא שבקרב קבוצה של 163 מבוגרים הנחשבים לסובלים מעודף משקל, לאנשים שצרכו אבוקדו מדי יום ריכוז חומצת מרה בצואה הייתה נמוכה יותר. ריכוזים גבוהים יותר של חומצות מרה עלולים לגרום לדלקת מעיים וקשורים לצמיחה של חיידקים מסוכנים הקשורים לדברים כמו סרטן המעי הגס.  

אבוקדו עשוי לסייע בהפחתת דלקת
אבוקדו נקשר גם להפחתת דלקת בגוף, כאשר תמצית זרעי אבוקדו מראה תכונות אנטי דלקתיות במחקר מעבדה משנת 2019 מ-Penn State . זה יכול להיות בגלל שאבוקדו קשור גם לריכוזים נמוכים יותר של חומצת מרה בצואה, וריכוז גבוה יותר שלהם יכול לגרום לדלקת מעיים. מחקרים עדכניים ערערו על יעילותו של אבוקדו כנוגד דלקת, ויש צורך במחקרים נוספים בתחום זה כדי לאשר את היתרון הבריאותי הזה.

אבוקדו עשיר בחומרים מזינים
באופן כללי, אבוקדו הוא מקור טוב למיקרו-נוטריינטים חשובים רבים, כולל ויטמינים C, E ו-K, בתוספת ריבופלבין, מגנזיום, אשלגן ועוד. אבוקדו עשיר גם בחומצה פולית, חומר תזונתי שחשוב במיוחד במהלך ההיריון.

אבוקדו טוב לשיער ולעור שלך
מסכות אבוקדו לפנים זה נהדר, אבל מסתבר שגם לצריכת אבוקדו אחד ביום יכולה להיות השפעה גדולה על העור שלך. מחקר משנת 2022 ב- Journal of Cosmetic Dermatology מצא שנשים שאכלו אבוקדו אחד ביום במשך שמונה שבועות חוו עלייה משמעותית בגמישות ובמיצוק העור בהשוואה לאלו שלא עשו זאת, מה שקשור רבות לתכולת החומרים התזונתיים של האבוקדו, שאלו הן כל אותן חומצות שומן אומגה 3. יש להם חלק גם בשיפור בריאות השיער: מחקר משנת 2015 מ-Journal of Cosmetic Dermatology מצא כי שישה חודשים של נטילת תוספי אומגה 3 ואומגה 6, יחד עם נוגדי חמצון (המצויים גם באבוקדו) "פועלים ביעילות נגד אובדן שיער ובשיפור צפיפות השיער" אצל נשים. 

 ההמלצה היא לאכול לפחות 28 גרם סיבים ליום, כך שאכילת 100 גרם אבוקדו (כשני שליש מאבוקדו) תעמיד אותכם ב-6.6 גרם סיבים, כמעט רבע מההמלצה היומית. זה טוב לדעת אם אתם מחפשים יציאות סדירות יותר ועם פחות מאמץ. עם זאת, זה גם אומר שאבוקדו הוא לא הארוחה הטובה ביותר לאכול ממש לפני ריצה או אימון אירובי אינטנסיבי אם אתם רוצים להימנע מאי נוחות במעיים שלכם או הפסקת שירותים באמצע האימון.

YOU MIGHT ALSO LIKE