כמעט מחצית מההומלסים בקליפורניה הם מעל גיל 50, והם הפכו למחוסרי בית לאחר שאיבדו את הבתים שלהם בגלל שלא הרוויחו מספיק כסף כדי לשלם את החשבונות הגבוהים.
(צילום: AP)
הדו"ח שפורסם ביום שלישי על ידי אוניברסיטת קליפורניה, סן פרנסיסקו, הראה כי 47 אחוזים מהמבוגרים הרווקים אשר חיים ללא קורת גג בגבולות הגולדן סטייט, הם מעל גיל 50, כאשר שחורים ואינדיאנים "מיוצגים באופן דרמטי" בקבוצה הזו.
הנתונים הרשמיים מצביעים על כך שבקליפורניה יש כ-171,000 תושבים שגרים ברחובות, והם מהווים כ-30% מכלל אוכלוסיית חסרי הבית בארצות הברית.
במחקר שבוצע על ידי אונ' קליפורניה השתתפו למעלה מ-3,200 איש. הם דיווחו כי חצי שנה לפני שנאלצו לעזוב את בתיהם ולגור ברחוב, ההכנסה החציונית שלהם למשק בית עמדה על 960 דולר בחודש.
המצב העגום מתבהר כאשר מסתכלים על הנתונים של חברת Zillow, שמצביעים על כך שבקליפורניה עלויות השכירות הן הגבוהות ביותר בארה"ב, עם הכנסה חציונית חודשית נדרשת של 2,542 דולר.
(צילום: AP)
תוצאות הדו"ח הצביעו על כך שרוב ההומלסים הם תושבי קליפורניה ותיקים ואינם מהגרים, כפי שרבים נוטים לחשוב. "הדו"ח שבר את המיתוס", אמרה ד"ר מרגוט קושל, מנהלת 'בניוף הומלסנס'.
ג'ניס וילדס, תושבת סן דייגו שמתנדבת בעמותה בשם 'דיור לחסרי בית', אמרה ל'ניו יורק פוסט' כי רוב ההומלסים להם היא עזרה הם קשישים הסובלים ממצבים רפואיים שונים.
וילדס היא בין הפעילים המתנגדים להחלטה של מועצת העיר סן דייגו מהשבוע שעבר, האוסרת על הומלסים להקים אוהלים בסמוך לבתי ספר, פארקים עירוניים, נהרות ומרכזי תחבורה. "קשישים הם ללא ספק הקבוצה הגדולה ביותר של הומלסים במחוז שלנו, ורובם מוגבלים פיזית ואין להם לאן ללכת. הם נשארים באזור הדאון טאון כי זה המקום היחיד שבו הם מקבלים את רוב השירותים, אם בכלל".
"זה משבר הומניטרי שקורה מול עניינו ממש כל יום", אמרה.
בתוך כך, על פי המחקר, חמישית מהסנקרים אמרו שהם היו רוצים לקבל טיפול נגד סמים - אך לא הצליחו להשיג. שני שליש אמרו שהם סובלים מבעיות נפשיות.