חברת מצלמות האבטחה 'רינג' שבבעלות אמזון הסכימה להסדר של כ-5.8 מיליון דולר לאחר שממשלת ארה"ב האשימה את החברה בהפרות פרטיות חמורות, כולל מקרה אחד שבו נטען כי עובד ריגל אחרי יותר מ-80 נשים שונות במשך תקופה של כמה חודשים. נציבות הסחר הפדרלית (FTC) הודיעה על ההחלטה ביום רביעי, ואמרה כי רינג הסכימה ליישב סכסוך משפטי מחוץ לבית המשפט לאחר שפקידים פדרליים האשימו את החברה ב"כישלון להגביל את הגישה של עובדים וקבלנים לסרטונים של לקוחותיה" ובאמצעי הגנה חלשים על נתוני משתמשים.
"הזלזול של רינג בפרטיות ובאבטחה חשף את הצרכנים לריגול והטרדה", אמר סמואל לוין, מנהל הלשכה להגנת הצרכן של ה-FTC.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט, האשימה הנציבות את רינג בכך שהעניקה למאות עובדים, כמו גם לקבלני צד שלישי שבסיסם באוקראינה, "גישה מלאה לכל סרטון של לקוח, ללא קשר לשאלה אם העובד או הקבלן באמת היו זקוקים לגישה זו כדי לבצע את תפקידו".
בעוד שהחברה אמרה כי קיימת מדיניות כללית נגד שימוש לרעה בנתונים, היא לא סיפקה הכשרה בנושא פרטיות או אבטחת נתונים לפני מאי 2018, מה שאיפשר "גישה מסוכנת - ומיותרת - לנתונים רגישים ביותר" במשך זמן מה. ההגנות הרופפות הובילו למספר הפרות פרטיות חמורות, נמסר מה-FTC, תוך ציון מקרה אחד שערורייתי במיוחד ב-2017.
בין יוני לאוגוסט של אותה שנה, עובד של רינג "צפה באלפי הקלטות וידאו של לפחות 81 משתמשות", במאות הזדמנויות שונות. הוא נהג לגשת למצלמות הממוקמות בחללים "אינטימיים", כגון חדרי שינה. רינג לא הצליחה לאתר את הריגול בזמן, והעובד, שנחשף רק הודות לעמית לעבודה שדיווח על ההתנהגות החשודה, גרם לפתיחת חקירה שהובילה בסופו של דבר לפיטוריו.
התקרית הובילה את החברה להדק את מדיניות האבטחה, אולם העובדים עדיין קיבלו גישה גורפת למצלמות לקוחות.
החברה, שנרכשה על ידי אמזון ב-2018, ספגה בעבר אש על נוהלי פרטיות גרועים, כאשר תביעה אחת מ-2020 טענה כי רינג לא הצליחה למנוע פריצה שהובילה לחדירה "איומה" לפרטיות של משתמשים.
בתגובה לשאלות מחוקקים בארה"ב ב-2020, רינג נאלצה גם להודות שהיא מודעת לארבעה מקרים נפרדים שבהם פוטרו עובדים בגלל הגישה המוגזמת שקיבלו למצלמות של לקוחות.