שיעור הפשיעה בעיר שיקגו ידוע כגבוהה להחריד, אך נתונים חדשים מדאיגים ביותר מצביעים על כך שהרשויות מצליחות לפענח רק שליש ממקרי הרצח.
על פי הנתונים המתייחסים לתקופה שבין 2016 ל-2020, הרוב המכריע של מקרי הרצח בעיר הרוחות באילינוי לא פוענחו.
(צילום: Shutterstock)
מדובר במספר שהוא מתחת לממוצע הארצי של סגירת תיקי רצח, העומד על 50%. נתון זה כשלעצמו הוא נמוך וקשה לעיכול, שכן זה מסמן שבארה"ב יש את שיעור פענוח מקרי הרצח הנמוך ביותר מכל מדינה מתועשת אחרת.
המצב באוקלנד, בקליפורניה, גם כן לא מעודד - שם רק 36% ממקרי הרצח פוענחו בשנת 2022. אם זאת, הנתון לא כולל מקרים קרים משנים קודמות.
אם אלה יימחקו, מספר הרציחות שפוענחו באוקלנד באותה שנה יעמוד על בסך הכל 27 אחוזים.
פרופסור פיליפ קוק, מומחה למדיניות ציבורית בספורד, אמר כי שיעורי הפיענוח בארה"ב דומים לתקופה של ימי הביניים - ואמר שהנתונים המזעזעים הללו "מערערים את כל האמון שיש במשטרה - וזה מעגל קסמים".
"קהילות המושפעות מאלימות בנשק מאמינות שהמשטרה לא יעילה או שהיא אדישה, וכתוצאה מכך, היא פחות משתפת פעולה ומספקת מידע שהמשטרה צריכה כדי לנהל חקירות מוצלחות", אמר.
מפקד בכיר במשטרת אוקלנד, דרנון לינדזי, אמר שיש מספר סיבות לשיעור הנמוך בעיר - כולל מערכת עתיקה לניהול תיקים, וגם מחלקה לא מאוישת שבה 16 בלשים מטפלים כל אחד בלפחות 12 תיקים.
עם זאת, הסיבה העיקרית היא שאנשים מפחדים לדבר עם המשטרה. "הם לא רוצים לשתף פעולה, לא רוצים לבוא לבית המשפט ולהעיד. והם מפחדים מנקמה, מלהיות מתוייגים בקהילות שלהם כמלשינים", אמר לינדזי.
וכאשר הפשע זינק במהלך מגפת הקורונה, כמו גם מותו של ג'ורג' פלויד - מתווסף לכך הקריאה של גורמים פרוגרסיבים רבים לקצץ עד למחוק לחלוטין את המימון המשטרתי.
בפורטלנד, למשל, נחתך המימון של מחלקת המשטרה - והעיר ראתה שיעורי רצח שהגיעו לשיאים במשך שנתיים ברציפות.