סין הטילה סנקציות נגד הספרייה הנשיאותית של רונלד רייגן וארגונים אמריקאים ואסייתים אחרים, זאת בתגובה לפגישה שנערכה השבוע בין יו"ר בית הנבחרים לנשיאת טייוואן.
(צילום: Shutterstock)
ביום רביעי, יו"ר בית הנבחרים הרפובליקני קווין מקארתי אירח את הנשיאה הטייוואנית, צאי יינג-ון, בספריית רייגן שבעיר סימי ואלי שבמחוז ונטורה. זאת בניגוד לאזהרות הסיניות, ברקע ויכוח טריטוריאלי בין המדינות במזרח הרחוק שנמצא בשיאו, כאשר וושינגטון תופסת את הצד של טייוואן באופן חד משמעי.
בעקבות האירוח, משרד החוץ הסיני הודיע כי ספריית רייגן ומכון הדסון, צוות חשיבה בוושינגטון, נמצאים כעת תחת סנקציות בגין "מתן פלטפורמה ונוחות לפעילות הבדלנית בטייוואן". בפועל, המפלגה הקומוניסטית אוסרת על מוסדות סיניים לקיים איתם שיתופי פעולה או כל אינטראקציה.
בזמן ביקורה בארצות הברית, יינג-ון קיבלה פרס מנהיגות ממכון הדסון, והיא נשאה נאום על האתגרים של טייוואן בביטחן האזורי. כך שסין הזכירה בסנקציות שלה גם את יו"ר דירקטוריון המכון, ג'ון פ. וולטרס, מנהל המכון, לשעבר המנכ"ל של קרן רייגן וגם המנהלת הנוכחית של קרן רייגן.
משרד החוץ הסיני אמר כי אותן דמויות לא יורשו לבקר בסין, וכל רכוש או נכס פיננסי השייך להם בסין - יוקפא.
"ננקוט בצעדים נחרצים כדי להעניש את כוחות הבדלנים של 'עצמאות טייוואן' ופעולותיהם, ונשמור בנחישות על ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית של ארצנו", אמר המשרד הסיני לענייני טייוואן.
נשיאת טייוואן ויו"ר בית הנבחרים בספרייה הנשיאותית רייגן (צילום: Getty Images)
היחסים בין ארה"ב לסין נמצאים בשפל הנמוך ביותר מזה עשרות שנים בעקבות המחלוקת על מעמדה של טייוואן, שהתפלה מסין בשנת 1949 לאחר מלחמת אזרחים, וטוענת לעצמאותה. אך המפלגה הקומוניסטית טוענת שהמדינה הקטנה צריכה להתאחד עם סין, וכי אין לה זכות לנהל יחסי חוץ בעצמה.
לממשלת ארה"ב אין קשרים רשמיים עם טייוואן, איך היא מקיימת איתה יחסים עקיפים ומסחריים נרחבים. ברקע המתיחות במזרח, וושינגטון הבטיחה שהיא תספק לאי את האמצעים להגן על עצמו אם יותקף על ידי סין.