מעסיקים בקליפורניה לא יצטרכו יותר לשלם לעובדים שלהם שלא יכולים להגיע לעבודה בגלל שנדבקו בקורונה בזמן משמרת.
(צילום: Getty Images)
אחרי שנתיים בהן הגולדן סטייט חייבה עסקים להמשיך לשלם לאותם עובדים, זאת ככלי להאטת התפשטות נגיף הקורונה, ביום חמישי מועצת הבטיחות והבריאות התעסוקתית של קליפורניה הצביעה לסיים את הכלל הזה החל מתחילת השנה הבאה.
אחת הסיבות להפסקת המדיניות הזו, היא הקושי לאכוף אותה, שכן רק אנשים שחלו בקורונה בזמן העבודה זכאים לקבל תשלום, אבל הנגיף כל כך נפוץ שקשה לדעת מהיכן הגיעה ההדבקה.
נוסף לכך, שינויים בכללי ההסגר, פירושם שרוב העובדים לא נדרשים להישאר בבית לאחר שנחשפו לנגיף כל עוד אין להם תסמינים והם לא נמצאו חיוביים לקורונה.
למרות שהדירקטוריון אישר את הכלל החדש בהצבעה של 6-1, חברים רבים בו אמרו שהם מאוכזבים מהשינוי, שיימשכו שנתיים שכן אלו תקנות זמניות בתגובה למגפה. במקביל, הרגולטורים יתחילו לעבוד על כללים קבועים, וכמה מחברי הדירקטוריון הבטיחו לדחוף לכך שהחוקים החדשים ידרשו ממעסיקים להמשיך לשלם לעובדים שחלו בקורונה.
"מה שיקרה עכשיו, זה שנגיד לעובדים שאסור להם להגיע לעבודה אם הם חלו בעקבות חשיפה במקום העבודה, אבל אנחנו לא דורשים שהם ימשיכו לקבל שכר. כולנו יודעים שזה יוביל לכך שאנשים יצטרכו לעבוד כשהם חולים", אמרה חברת הדירקטוריון לורה סטוק. "אני באמת רוצה להבטיח שלא נחזור על הטעות הזו".
גם מיץ' שטייגר, פרקליט בכיר של פדרציית הלייבור של קליפורניה, גינה את השינויים: "זה לא משנה מאיפה העובד קיבל את הנגיף. להופיע איתו בעבודה, יכול לגרום להתפרצות במקום העבודה".
כמו כן, כפי שהבטיח המושל גווין ניוסום, בחודש פברואר הקרוב מצב החירום שהוכרז בעקבות הנגיף יגיע לסיומו, וכך גם כל הצווים הביצועיים שנלוו אליו.