מועצת המפקחים של סן פרנסיסקו ביטלה זמנית את ההחלטה מעוררת המחלוקת שלהם לאפשר לשוטרים להשתמש ברובוטים כדי לנטרל ואף להרוג חשודים במצבי חירום.
עם זאת, ההחלטה תוחזר לוועדה לבדיקה נוספת, מה שאומר שהרעיון עשוי להתקבל שוב.
המפקח דין פרסטון הסביר לאתר החדשות ABC כי "אנשי סן פרנסיסקו דיברו בקול רם וברור: אין מקום בעיר שלנו לרובוטים משטרתיים עם כוח קטלני… היו יותר מקרי מוות בידי המשטרה מאשר בכל שנה אחרת ברחבי ארה"ב. אנחנו צריכים לעבור על דרך להפחית את השימוש בכוח, ולא לתת להם כלים חדשים להרוג אנשים".
כאמור, ההחלטה מבטלת את זו שהתקבלה בשבוע שעבר ברוב של 8-3, ועוררה סערה ציבורית רחבה, כאשר קבוצות אקטיביסטיות הפגינו מחוץ לבית העירייה נגד המהלך.
הילרי רונן, אחת משלושת המפקחות שהצביעו נגד ההצעה, אמרה בשבוע שעבר לאחר שההחלטה עברה: "אני מופתעת שאנחנו כאן ב-2022. ראינו היסטוריה של דברים כאלה המובילים לטרגדיה והרס בכל העולם". לאחר היפוך ההחלטה, היא צייצה בטוויטר: "השכל הישר ניצח".
לפני היפוך ההחלטה, איגוד חירויות האזרח האמריקאי בצפון קליפורניה אמר כי זה רעיון נורא לתת לשוטרים להשתמש ברובוטים על מנת להרוג: "מתן אפשרות להרוג מרחוק רק יוביל ליותר טעויות, כפי שראינו פעמים רבות בעבר עם כלי נשק משטרתיים אחרים".
(צילום: AP)
במכתב לראשת העיר לונדון בריד ולחברי הנהלת העיר, עשרות קבוצות למען צדק גזעי, ארגוני זכויות וחירויות אדם ושלל קבוצות אחרות, התנגדו בתוקף לאפשר שימוש ברובוטים ואמרו כי הדבר יהיה מסוכן לא רק לתושבי העיר, אלא גם לכל מי שמבקר בה.
"זה יאפשר לשוטרים לשלוח את הרובוטים האלה לכל המעצרים ולכל החיפושים עם צווים, כמו גם להפגנות אם המשטרה תחליט שיש 'נסיבות דחופות' או הצדקות גמישות אחרות", כתבו.
משטרת סן פרנסיסקו הגנה על ההצעה בהודעה לעיתונות שפרסמה בתחילת החודש, כאשר אמרה שהשימוש ברובוטים כאלה יהיו רק "בנסיבות קיצוניות כדי להציל או למנוע אובדן חיים נוסף, ויהיה מוצא אחרון".
"אנחנו חיים בתקופה שבה אלימות המונית בלתי נתפסת הופכת להיות שגרתית יותר. אנחנו צריכים את האפשרות להציל חיים במקרה שיש לנו סוג כזה של טרגדיה בעיר שלנו", אמר אז מפקד המשטרה, וויליאם סקוט.