פוטין מאשים את ארה"ב ב"פרובוקציות, הפיכות, איומים וסחיטה"
נשיא רוסיה נאם בוועידת הביטחון במוסקבה, ותקף את וושינגטון בטענה שהיא פועלת להאריך את הסכסוך עם אוקראינה, ומנסה "לאלץ מדינות עצמאיות להיכנע לרצון שלה"

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, חזר על הביקורת שלו על ארצות הברית והאשים אותה בניסיון להאריך את הסכסוך באוקראינה, וגינה את הביקור של יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי, בטייוואן.

(צילום: רויטרס)

בוועידת הביטחון הבינלאומית במוסקבה, פוטין תקף את ה"אליטות הגלובליסטיות המערביות", שלדבריו "מעוררות כאוס, מסיתות לסכסוכים ישנים וחדשים", וכן מנסות "לשמר את ההגמוניה והכוח שזולגות מבין אצבעותיהן" .

הוא אמר כי ארצות הברית ובנות בריתה "מתערבות בצורה גסה בענייני הפנים של מדינות ריבוניות", והאשים אותן בארגון "פרובוקציות, הפיכות, מלחמת אזרחים, ואיומים, סחיטה ולחץ, וכן מנסות לאלץ מדינות עצמאיות להיכנע לרצון שלהן".

"המערב הקולקטיבי, כביכול, הורס בכוונה את מערכת הביטחון האירופית", אמר הנשיא הרוסי ביום שלישי, ושוב תקף את ברית נאט"ו בגין "בניית התשתית הצבאית שלה".

פוטין אמר כי כדי שהמערב "ישמור על ההגמוניה שלה", הם הופכים את תושבי אוקראינה ל"בשר תותחים", מתעלם מהתפשטות "האידיאולוגיה הניאו-נאצית" במדינה, ו"ממשיך להעמיס את משטר קייב בנשק".

"המצב באוקראינה מראה שארה"ב מנסה להאריך את הסכסוך הזה", אמר. "כידוע, לאחרונה וושינגטון שוב ניסתה בכוונה להוסיף שמן למדורה ולעורר את המצב באזור אסיה-פסיפיק", בעודו מתייחס לביקור של פלוסי בטייוואן, ברקע המתיחות הגוברת עם סין.

כזכור, הביקור של יו"ר בית הנבחרים עורר זעם רב בבייג'ינג, שהגיבה בקיום תרגילים צבאיים סביב האי. הטיול שלה, לדעתו של פוטין, לא היה רק צעד "פוליטי חסר אחריות", אלא גם "פרובוקציה מתוכננת בקפידה", כמו גם חלק מ"אסטרטגיה מודעת של ארה"ב לערער את היציבות" בחלק הזה של העולם. הוא כינה זאת כ"הפגנה חצופה של חוסר כבוד לריבונות מדינות אחרות".

בשבוע שעבר, הנרי קיסינג'ר – מזכיר המדינה והיועץ לביטחון לאומי לשעבר, הזהיר כי ארה"ב עלולה להיות "על סף מלחמה" עם רוסיה וסין, מכיוון שממשל ביידן נמצא עם היחסים הגרועים ביותר מבחינה היסטורית עם שתי המדינות הללו.

המדינאי בן ה-99 אמר שלמנהיגים אמריקאים יש "בעיה להגדיר כיוון" באקלים הפוליטי של היום, שלדעתו תרם לעלייה במתיחות העולמית. הוא דיבר על סדר עולמי שנשען על יציבות מוסרית וגיאו-פוליטית, שבו מדינות מכירות בערכים המנוגדים זו של זו, אך שומרות אותן בנפרד משולחן המשא ומתן.

YOU MIGHT ALSO LIKE