קוריאה הצפונית החליטה להגיב למתרחש במזרח אירופה, והאשימה את "המדיניות ההגמונית" של ארצות הברית והמערב בפלישה הרוסית לאוקראינה.
הרס בקייב (צילום: AP)
בהצהרה רשמית מאז החלה המתקפה של רוסיה, משרד החוץ של קוריאה הצפונית אמר כי המערב אשם ב"ניצול לרעה של כוח".
"הסיבה השורשית למשבר באוקראינה נעוצה לחלוטין במדיניות ההגמונית של ארצות הברית והמערב, אשר אוכפות את עצמן ביד רמה וניצול לרעה של כוח נגד מדינות אחרות", נמסר מסוכנות הידיעות הרשמית של המדינה, KNCA.
קוריאה הצפונית האשימה את וושינגטון ובעלות הברית שלה ב"התעלמות מהדרישות הסבירות והלגיטימיות של רוסיה", הדורשת ערבויות ביטחוניות חוקיות. הם "חותרים באופן שיטתי תחת סביבת הביטחון האירופית על ידי המשך התרחבותו של ארגון האמנה הצפון-אטלנטית לכיוון מזרח, כולל פריסה בוטה של מערכות נשק תקיפה".
"המציאות מוכיחה שוב שכל עוד מתקיימת המדיניות החד צדדית של ארצות הברית, המאיימת על שלום וביטחון של מדינה ריבונית, לעולם לא יהיה שלום בעולם", נכתב בהצהרה.
מנהיג קוריאה הצפונית (צילום: Getty Images)
ההודעה של המדינה הטוטליטרית הגיעה יום אחד בלבד לאחר שהיא ביצעה ניסוי טילים, השמיני במספר מאז תחילת השנה הנוכחית.
על פי כלי התקשורת בקוריאה הדרומית וביפן, פיונגיאנג שיגרה טיל בליסטי לים יפן, שטס במרחק של 300 ק"מ ולגובה מירבי של 600 ק"מ.
כאשר וושינגטון קוראת לחידוש השיחות על פירוק תוכנית הגרעין והטילים של פיונגיאנג, קוריאה הצפונית דוחה זאת בדרישה להפסיק את ה"מדיניות העוינת" ו"הסטנדרטים הכפולים" של ארצות הברית. נוסף לכך, המדינה איימה להתחיל מחדש ניסוי טילים ארוכי טווח, וניסויים בנשק גרעיני.
לטענת מומחים, התרגילים שקוריאה הצפונית עורכת לאחרונה נועדו להפעיל לחץ מירבי על ארצות הברית, במטרה שתציע הקלות בסנקציות שהוטלו עליה הקשורות לתוכנית הגרעין. כעת, בעקבות העיסוק המלא של וושינגטון במלחמה במזרח אירופה, פיונגיאנג עלולה להגביר את הלחץ.
"קוריאה הצפונית לא הולכת לעשות טובה לאף אחד ולהישאר בשקט, בזמן שהעולם מתמודד עם התוקפנות של רוסיה נגד אוקראינה", אמר לייף-אריק איסלי, פרופסור באוניברסיטת אווה בסיאול. "לפיונגיאנג יש לוח זמנים שאפתני של מודרניזציה צבאית. הכוח והלגיטימיות של משטר קים הפכו קשורים לניסוי מתמיד של טילים".