בתי הספר הציבוריים ברחבי ניו יורק חידשו את הלימודים אתמול (שני) לאחר חופשת חג המולד, אך נתונים רשמיים של משרד החינוך מצביעים על כך שמאות אלפי תלמידים לא חזרו לכיתות.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
לפי הודעת משרד החינוך הגדול ביותר בארה"ב, בו לומדים למעלה מ-1.1 מיליון תלמידים, שיעור הנוכחות ביום הראשון ללימודים עמד על 67% בלבד. דהיינו, יותר מ-300 אלף תלמידים לא הגיעו לבתי הספר במהלך יום שני.
לשם השוואה, שיעור הנוכחות הממוצע מאז פתיחת שנת הלימודים בספטמבר עמד על כ-89%.
ראש עיריית ניו יורק, אריק אדמס, התייחס למצב במוסדות הלימוד והזכיר שרק בית ספר אחד נותר סגור במהלך יום שני: "בית ספר יסודי בברוקלין היה סגור אתמול בשל התפרצות של הקורונה בקרב המורים, אך היום כלל בתי הספר פתוחים".
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כפי שדיווחנו הבוקר, על אף הזינוק בתחלואת הקורונה שנרשמה בעיר במהלך השבועות האחרונים, לאדמס אין כל כוונה לסגור את בתי הספר: "הייתי מאוד ברור בעניין הזה. אני שומר על בתי הספר שלי פתוחים, ואנחנו הולכים לוודא שהם יהיו מקום בטוח", אמר בעודו מציין כי לסגירת מוסדות הלימודים עשויה להיות השפעות בריאותיות מזיקות עבור ילדים יותר מהקורונה.
"ראינו עלייה בניסיונות התאבדות. ראינו מספר רב של תקיפות מיניות, הטרדות. כאשר ילד לא בבית הספר, אתה לא יכול להגיד שהילד יישאר בתוך הבית. לילדים חסרו ארוחות. הם לא קיבלו את השיעורים שהגיעו להם", המשיך אדמס.
במקביל, אדמס הוסיף כי העירייה פנתה למורים שיצאו לפנסיה וביקשה מהם לשוב לעבודה כמורים מחליפים.
ראש העיר אריק אדמס בבית ספר בברונקס, אתמול (צילום: Getty Images)
עיריית ניו יורק אף החלה לפעול לפי המלצת ה-CDC, במסגרתה תלמידי בתי הספר הציבוריים שנחשפו לחולה קורונה מאומת לא יצטרכו להיכנס לבידוד ביתי אם הם מקבלים תוצאה שלילית בשתי בדיקות קורונה רצופות.
לפי ה-CDC, מטרתה של מדיניות "Test to Stay" היא לצמצם את מספר התלמידים שנדרשים לעבור למתכונת של למידה מרחוק. עד כה, ב-CDC המליצו כי כל תלמיד שבא במגע עם חולה מאומת ייכנס לבידוד ביתי במשך עשרה ימים, תוך כדי שהוא ממשיך ללמוד מהבית.
אלא שכעת, ב-CDC הצביעו על מחקרים שנעשו בשניים ממשרדי החינוך הגדולים בארצות הברית שכבר עושים שימוש ב-"Test to Stay", שיקגו ולוס אנג'לס, והסבירו כי לא נרשמה עלייה חריגה בתחלואת הקורונה בעקבות מדיניות זו.
מנהלת ה-CDC, ד"ר רושל וולנסקי, התייחסה לכך ואמרה ששתי הגישות (בידוד ביתי ושתי בדיקות קורונה) מקובלות על רשויות הבריאות, אך הוסיפה כי המדיניות החדשה "משלבת בין ההמלצה הבריאותית לבין הרצון שהילדים יישארו במסגרת החינוכית".