הנעדרת האחרונה מאסון קריסת בית הדירות בסרפסייד זוהתה בהצלחה, ובכך מניין ההרוגים בטרגדיה הבלתי נתפסת עלה ל-98. כך הודיעה הבוקר (שני) ראשת מחוז מיאמי-דייד, דניאלה לוין-קאבה.
זירת הקריסה בדרום פלורידה (צילום: Shutterstock)
הודעתה של לוין-קאבה נמסרה כ-72 שעות בלבד לאחר פרסום ההודעה הרשמית על סיומו של מבצע החילוץ, שנמשך כחודש ימים.
כפי שדיווחנו ביום שישי, כוחות ההצלה הודיעו שמצאו 97 גופות בהריסות, כאשר אישה אחת - אסטל הדייה בת ה-54 - עדיין הוגדרה כנעדרת. לא היה ברור אם גופתה אותרה וישנם בעיות בהליך הזיהוי, או שמא החיפושים נמשכים, אך כאמור, הבוקר לוין-קאבה אישרה כי הליך הזיהוי הושלם.
על אף שכרגע אין נעדרים נוספים, ראשת המחוז לא שללה את האפשרות שישנם הרוגים נוספים שאיש לא דיווח עליהם כנעדרים.
"אין שום דבר שנוכל לומר או לעשות כדי להחזיר אלינו את 98 הנשמות, אשר הותירו אחריהן בני משפחה וחברים אבלים, כאן בקהילה וברחבי העולם", הצהירה ראשת המחוז שהוסיפה, "הטרגדיה בסרפסייד תהיה חלק בלתי נפרד מהחיים של כולנו".
אסטל הדייה, הנעדרת האחרונה שאותרה בזירת קריסת בית הדירות (צילום: AP)
כזכור, ביום שישי האחרון הודיע מפקד מכבי האש כי כל ההריסות הוצאו מאתר קריסת מגדל 'צ'מפליין דרום' (Champlain Towers South), לאחר שלושים ימים של חיפושים בלתי פוסקים. לוחמי האש עזבו את הזירה בשיירה שנסעה לאט, כמחווה לקרוב למאה הנספים בטרגדיה הקשה.
"זה מאוד קשה, זה היה מאוד מסובך", אמר אלן קומינסקי, בכיר במכבי האש, שהוסיף שהכבאים עבדו מסביב לשעון, "אני מאוד גאה בגברים ונשים שעבדו קשה ומסביב לשעון. הם עבדו במשמרות של 12 שעות, וכאשר הם לא עבדו הם נשארו בזירה וישנו, מבלי לראות את המשפחות שלהם".
קומינסקי אף דיבר על כך שלצערו איש לא חולץ מן ההריסות בחיים, מלבד בשעות הראשונות לאחר האסון הקשה. הוא סיפר כיצד הכבאים נאלצו להתמודד עם חום ועם סופות טרופיות, תוך כדי שהם מחפשים בהריסות. לדבריו, יותר מ-13 אלף טון של הריסות פונו מהמקום.
ההחלטה להפסיק את מבצע החיפושים באתר הקריסה מגיעה כיומיים בלבד לאחר שבית המשפט במחוז מיאמי-דייד קבע כי קורבנות הקריסה ובני משפחותיהם של ההרוגים יקבלו לפחות 150 מיליון דולר כפיצוי.
אחד הכבאים נפגש עם משפחתו לאחר חודש באתר הקריסה (צילום: AP)
בהמשך לדיווח שלנו משבוע שעבר, השופט מייקל הנזמן הסביר שהסכום כולל את פוליסת הביטוח של מגדל 'צ'מפליין דרום' שבו התרחש האסון, וסכום המכירה הצפוי של הנכס. "מטרת בית המשפט הייתה ותמיד תהיה לסייע לקורבנות האסון", אמר השופט והסביר כי מעבר לבעלי הדירות, יש להיחשב גם באלו שהתגוררו בשכירות וביקרו בבניין בעת הקריסה, "נדאג גם לאינטרס שלהם".
השופט אף הדגיש כי הסכום אינו כולל את הרווחים שצפויים להתקבל מעשרות התביעות שכבר הוגשו מאז האסון לפני קרוב לחודש. חשוב לציין כי כל התביעות צפויות להיכלל בתביעה ייצוגית שתוגש, ובני משפחת הנספים יוכלו לבחור האם להשתתף בה או לא: "אין לי צל של ספק, התביעות יביאו לחקירה יסודית", הסביר הנזמן.
במקביל להליך המתנהל בבית המשפט, ישנה מחלוקת בקרב בעלי הדירות בנוגע לתוכניות העתיד. יש כאלה שקוראים לבנות את המגדל מחדש, יש כאלה שרוצים שהאתר יהפוך לאנדרטה לנספים ויש כאלה שרוצים לשלב בין שתי האופציות הראשונות.
טקס קצר שנערך שבועיים לאחר האסון הקשה בסרפסייד (צילום: AP)
"אני אישית לא הייתי נכנסת לבניין הזה, זה בית קברות", אמרה רייסה רודריגז, בעלת דירה בקומה ה-9 של המגדל, במהלך הדיון בבית המשפט, "אני מתעוררת באמצע הלילה וחושבת על האנשים שמתו, ואני לא יכולה לתאר לעצמי שאחזור לשם".
"נשקול את כל האופציות", קבע השופט והוסיף כי האנדרטה שתוקם תמומן ע"י כספי הציבור, "זה משהו שהציבור הרחב יצטרך לממן, לא הקורבנות".