בהלת הקורונה ממשיכה לחלחל ברחובות וול סטריט, וגם הבוקר שלושת המדדים המרכזיים רושמים צניחה חופשית. אם המגמה תימשך גם מחר, יהיה זה השבוע הקשה ביותר שעבר על הבורסה מאז תחילתו של המשבר הכלכלי העולמי בשנת 2008.
הבורסה בניו יורק (צילום: Getty Images)
עם פתיחת המסחר, מדד הדאו ג'ונס צנח בקרוב לאלף נקודות, אולם מאז נרשמה התאוששות מסוימת ונכון לשעה 12:30 בצהריים (שעון ניו יורק, 9:30 בבוקר שחמ"ע), המדד איבד קרוב ל-400 נקודות (כאחוז וחצי מערכו). גם מדד ה-S&P500 רשם ירידה של 1.9%, ומדד הנאסד"ק - היחיד מבין השלושה שסיים את יום רביעי עם עלייה - ירד ב-2.1%.
כזכור, המסחר בבורסה בניו יורק נפתח השבוע ברגל שמאל. ביום שני, מדד הדאו ג'ונס צנח ב-1,031 נקודות. למחרת, המדד איבד קצת פחות - 879.44 נקודות מערכו. כדי להמחיש עד כמה מדובר בירידות דרמטיות, שני הימים האלה מדורגים במקומות ה-3 וה-4 ברשימת הירידות הגדולות בתולדות המדד הקריטי.
מבחינת אחוזים, שלושת המדדים נמצאים בדרכם לסיים את השבוע הקשה ביותר שידעו מאז שהחל תקופת המשבר בשלהי 2008.
אדם חובש מסכה מחוץ לבורסה, השבוע בניו יורק (צילום: Getty Images)
הסיבה לכאוס בוול סטריט היא הבהלה העולמית שנוצרה בעקבות התפשטות נגיף הקורונה. מעבר לעשרות אלפי הנדבקים ואלפי הבני אדם שמתו כתוצאה מהידבקות בווירוס, הבהלה בארה"ב נוצרה בעיקר בעקבות הדיווחים על הידבקות אקראית של תושב קליפורניה, דבר שלדברי גורמים במרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) מצביע על כך שהנגיף כבר נמצא בארה"ב.
בהלת הקורונה כמובן גם משפיעה על חברות הענק, שמרביתם מחזיקות במפעלים וכדומה במזרח הרחוק - שם הנגיף שכיח יותר. כך למשל, אמש הודיעה ענקית המחשבים מיקרוסופט כי היא תפספס את התחזיות שלה לרבעון הראשון של השנה. בעקבות ההודעה, מניית מיקרוסופט ירדה ביותר משני אחוזים.
גם חברות נוספות חוות ירידות גדולות בערך מנייתן, החל משמות מוכרים כגון אפל (2.75%), בואינג (1.67%), ו-וויזה (0.6%).