עוד לפני חג ההודיה: נשבר שיא הנוסעים בנמה"ת בלאס וגאס
אם המגמה תימשך עד סוף השנה (במהלך הטנקסגיבינג וחג המולד), יתכן שלראשונה כמות הנוסעים תעלה על 50 מיליון איש. ב-7 החודשים שעברו מאז שאל על החלה לטוס לעיר, רק כ-8 אלף נוסעים טסו בקו

בדרך כלל, התקופות העמוסות ביותר בנמלי התעופה הן עונת הקיץ (יוני עד אוגוסט) והחודשים נובמבר ודצמבר, בעיקר בגלל שני החגים הגדולים שחלים באותם ימים. אך ממידע רשמי שפורסם ע"י מחוז קלארק בנבאדה עולה כי דווקא חודש אוקטובר האחרון היה העמוס ביותר בתולדות נמל התעופה המרכזי של לאס וגאס.

סאות'ווסט מאבדת מנתח השוק בלאס וגאס (צילום: Shutterstock)

לא פחות מ-4.6 מיליון נוסעים נחתו והמריאו מנמל התעופה הבינלאומי מק'קארן, עלייה של 4.2% לעומת החודש המקביל בשנה שעברה. אולי יותר מכל עיר אחרת, נתוני הנוסעים בלאס וגאס מעידים על מצב התיירות בעיר - דבר שבהחלט ישמח את בעלי העסקים הרבים, הן בעיר עצמה והן בלייק מיד וסכר הובר.

עד סוף חודש אוקטובר, במק'קארן עברו 43.1 מיליון נוסעים, נתון הגבוה ב-3.5% לעומת עשרת החודשים הראשונים של 2018. מכך ניתן להסיק כי יתכן שבפעם הראשונה, כמות הנוסעים שיעברו במקום תחצה את רף 50 המיליון.

ביוני האחרון, אל על השיקה קו חדש שחיבר בין "עיר החטאים" לנתב"ג (לראשונה בטיסה ישירה), אך מתחילת השנה נרשמה עלייה מזערית (0.7%) בכמות הנוסעים הבינלאומיים שנחתו בעיר. לעומת זאת, עלייה של 3.5% נרשמה בכמות הנוסעים שהגיעו לנמל בטיסות מתוך ארה"ב. מאז השקת הקו של אל על, חברת התעופה הישראלית הטיסה 7,791 נוסעים לשני הכיוונים.

נמה"ת מק'קארן בלאס וגאס (צילום: Shutterstock)

סאות'ווסט איירליינס נחשבה במשך שנים רבות לחברת התעופה הגדולה בעיר, אך היא איבדה קרוב לשלושה אחוזים מנתח השוק שלה - דבר שיתכן שקשור לקרקוע צי מטוסי ה-737MAX. לעומתה, ספיריט איירליינס רשמה עלייה של קרוב ל-24% בכמות הנוסעים שהטיסה ללאס וגאס וממנה.

YOU MIGHT ALSO LIKE